Προεκλογικά σχέδια με περιοδείες, ταχεία ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων, ανοιχτές συγκεντρώσεις και εστίαση στους αναποφάσιστους σε μια εκστρατεία το πρώτο μέρος της οποίας ολοκληρώνεται στις 9 Απριλίου κάνουν τα κόμματα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι οριστικοποιείται ο οδικός χάρτης μέχρι την κάλπη που θα στηθεί την Κυριακή των Βαΐων. Το υπουργικό συμβούλιο της 28ης Φεβρουαρίου παίρνει μικρή αναβολή ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τον κατώτατο μισθό καθώς την ίδια μέρα θα παραδοθεί στον υπουργό Εργασίας η πρόταση του ΚΕΠΕ.

Τα μέλη της κυβέρνησης φαίνεται ότι θα καθίσουν για τελευταία φορά πριν από τις εκλογές στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου, στις 3 Μαρτίου.

Μια συνεδρίαση με πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς θα γίνει και η ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού, η οποία θα μπορεί να δρομολογηθεί με πράξη υπουργικού συμβουλίου, είτε με τροπολογία σε ένα από τα νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί στη Βουλή.

Έως και τις 10 Μαρτίου όλα δείχνουν ότι θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της επίσημης προεκλογικής περιόδου. Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα απευθύνει διάγγελμα στους πολίτες και θα δρομολογηθεί η διάλυση της Βουλής και η διεξαγωγή των εκλογών στις 9 Απριλίου.

Κομβικό ρόλο στην πορεία προς τις κάλπες φαίνεται ότι θα διαδραματίσουν ο υπουργός επικρατείας Άκης Σκέρτσος, που θα σηκώσει το βάρος της κυβερνητικής επικοινωνίας, όντας άριστος γνώστης και του έργου που έχει παραχθεί την τελευταία τετραετία αλλά και του σχεδιασμού για τη δεύτερη θητεία που διεκδικεί η κυβέρνηση.

Τον κ. Σκέρτσο θα πλαισιώσουν σύμφωνα με πληροφορίες η νυν εκπρόσωπος της γαλάζιας ευρωομάδας και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακόπουλου, μαζί με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, που θα συνεχίσει να χειρίζεται το χαρτοφυλάκιο των διεθνών θεμάτων.

Στην πορεία προς τις κάλπες πάντως το ενδεχόμενο μιας τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών, που η κυβέρνηση φαίνεται να συζητά, ήδη προκαλεί κόντρα ανάμεσα στα κόμματα. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός που προετοιμάζεται για την περιοδεία στη Λάρισα συναντήθηκε την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ