Για πρώτη φορά στα 90 χρόνια από τη δημιουργία της ο Δήμαρχος της Σμύρνης Mustafa Tunc Soyer επισκέφτηκε επίσημα τη Νέα Σμύρνη και έγινε δεκτός από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο σε μια λιτή τελετή, κατά την οποία του απονεμήθηκαν το μετάλλιο της πόλης μας και το νέο Λεύκωμα για τα 90 χρόνια της πόλης μας.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Τσιάπης πρόσφερε στον κύριο Soyer ένα επισμαλτωμένο κλαδί ελιάς, σύμβολο ειρήνης, φιλίας και αδελφοσύνης ενώ ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης καλωσόρισε τον ομόλογό του τονίζοντας: “Πιστοί στην καλή γειτονία και συνεργασία των δύο λαών συνεχίζουμε την προσπάθεια που πριν δύο χρόνια ξεκινήσαμε χτίζοντας γέφυρες πολιτισμού μεταξύ Σμύρνης και Νέας Σμύρνης. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε σε όλους τους τομείς τόσο με τον Δήμαρχο κ. Soyer όσο και με τους πολίτες της Σμύρνης προκειμένου να τονώσουμε τα στοιχεία που μας ενώνουν και είναι πράγματι πολλά¨.

Ο Δήμαρχος της Σμύρνης έδωσε έμφαση στους δημοκρατικούς θεσμούς που θα πρέπει να ενώσουν τους δυο λαούς αυτές τς ώρες που η δημοκρατία περνά σοβαρή κρίση και δήλωσε χαρακτηριστικά : “η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να προχωρήσει σε βάθος και να υλοποιήσει όσα δεν μπορούν οι αρχηγοί των κρατών. Έχουμε τόσα κοινά στοιχεία που είναι κρίμα να τα αφήσουμε ανεκμετάλλευτα. Αξιοποιώντας τα θα χτίσουμε ένα υγιές μέλλον για μας και για τα παιδιά μας”.


Στο πλαίσιο των θεμελίων της γέφυρας πολιτισμού, που επιχειρεί εδώ και χρόνια να οικοδομήσει ο Δήμος μας μεταξύ Σμύρνης και Νέας Σμύρνης, εντάσσεται και η συναυλία στο Ηρώδειο του Γιώργου Νταλάρα με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης, υπό τη διεύθυνση του Hakan Sensoy. Η συναυλία θα περιλαμβάνει επιλογή τραγουδιών Ελλήνων συνθετών, μπαλάντες της Μεσογείου, παραδοσιακά τραγούδια, καθώς και ένα αφιέρωμα με τραγούδια από τη Μικρά Ασία του Απόστολου Καλδάρα.

Την συναυλία θα παρακολουθήσουν μαζί οι δύο Δήμαρχοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ