Άλλα πενήντα νέα σχολεία, που χαρακτηρίζονται ως Πειραματικά ή Πρότυπα, 41 και 9 αντίστοιχα, προστίθενται στα 28 Πρότυπα και 34 Πειραματικά που ήδη λειτουργούσαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Έτσι, μετά την υπουργική απόφαση, που δημοσιεύτηκε σήμερα, ο συνολικός αριθμός των Πειραματικών και Πρότυπων σχολείων Πανελλαδικά είναι πλέον 112.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι στα νέα σχολεία που ανακοινώθηκαν και που εντάσσονται στην λίστα, δεν υπάρχει ούτε ένα στα Νότια Προάστια.

Που σημαίνει, ότι από το Μοσχάτο έως και την Βουλιαγμένη και από την Γλυφάδα  μέχρι τον Άγιο Δημήτριο  και τη Νέα Σμύρνη,  είτε δεν υπήρξε σχολείο που αιτήθηκε να μπει στο σύστημα, είτε υπήρξε ενδιαφέρον, αλλά δεν εγκρίθηκε το σχετικό αίτημα από το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο-πρόσκληση που είχε εκδώσει το Υπουργείο Παιδείας προ τριμήνου, το σχετικό αίτημα πραγματοποιούνταν από την Διεύθυνση του σχολείου μαζί με τον οικείο Σύλλογο Διδασκόντων ενώ στην διαδικασία θα αξιολογούνταν οι εκπαιδευτικοί, τα βιογραφικά τους, η εμπειρία τους και τα προσόντα τους.

Είναι προφανές, από την ανακοίνωση της σχετικής λίστας, ότι οι Διευθύνσεις των σχολείων και οι Σύλλογοι Διδασκόντων, δεν ανταποκρίθηκαν στην συγκεκριμένη διαδικασία, στερώντας  από τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Νότιας Αθήνας, την δυνατότητα το επίπεδο του δημόσιου σχολείου στο οποίο φοιτούν, να αναβαθμιστεί.

Τα Πρότυπα Σχολεία είναι σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν “στην καλλιέργεια και τη διάχυση της ιδέας και των πρακτικών της αριστείας στο εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς και στην ανάδειξη και ενθάρρυνση μαθητών με ταλέντα και ιδιαίτερες μαθησιακές δυνατότητες”, σημειώνει το Υπουργείο Παιδείας.

Τα Πειραματικά Σχολεία είναι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν “στην υποστήριξη του πειραματισμού και της πιλοτικής εφαρμογής εκπαιδευτικών καινοτομιών στο εκπαιδευτικό σύστημα, σε τυχαίο δείγμα του μαθητικού πληθυσμού ΠΕΙ.Σ. που εισάγεται σε αυτά με κλήρωση. Επιπλέον, επιδιώκεται η εξοικείωση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών με τη διδασκαλία των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, σε συνεργασία με τμήματα και σχολές Α.Ε.Ι. και το Ι.Ε.Π.”. Μερικά από τα πιο γνωστά Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία που ήδη λειτουργούν  στο Λεκανοπέδιο είναι : το Πρότυπο Γυμνάσιο & Λύκειο Αναβρύτων, το Πρότυπο Βαρβάκειο Γυμνάσιο & Λύκειο, το Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο & Λύκειο ενώ στα Νότια εκείνο που λειτουργεί ήδη είναι το Πρότυπο Γυμνάσιο & Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ