Ξεκινά η οικιακή κομποστοποίηση στην Γλυφάδα

Την έναρξη του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου δίνοντας έτσι την δυνατότητα στα νοικοκυριά να μην πετούν στους κάδους οργανικά υλικά όπως για παράδειγμα υπολείμματα και φλούδες φρούτων και λαχανικών, τσόφλια αυγών, χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας, υπολείμματα καφέ και φίλτρων, στάχτη, κλαδέματα σε μικρό μέγεθος, γκαζόν, κ.ά. αλλά με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού  να δημιουργείται με αυτά φυσικό λίπασμα!

Η κομποστοποίηση είναι δηλαδή μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά (μέσω της αποσύνθεσής τους) σε μια πλούσια ουσία, το κομπόστ, ένα δηλαδή εδαφοβελτιωτικό ή αλλιώς φυσικό λίπασμα το οποίο είναι πολύτιμο για κάθε κήπο.

Ο σχετικός εξοπλισμός θα παραδίδεται στα νοικοκυριά της Γλυφάδας δωρεάν καθώς εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για το πρόγραμμα αυτό την προηγούμενη περίοδο από ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ).

Σε πρώτη φάση, θα μοιραστούν δωρεάν 200 κομποστοποιητές κήπου και 500 οικιακοί κάδοι συλλογής οργανικών υλικών και φυσικά πάντα θα δίνονται μαζί και οι σχετικές αναλυτικές οδηγίες χρήσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση ηλεκτρονικά στο FixMyCity ή τηλεφωνικά στο πενταψήφιο 15464 και φυσικά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σύντομα πάντως θα ακολουθήσει και νέος κύκλος διανομής του ειδικού εξοπλισμού.

Η κομποστοποίηση είναι ένας καινοτόμος τρόπος ανακύκλωσης που εφαρμόζεται σε πολλά προηγμένα κράτη στον κόσμο και φιλοδοξία της Δημοτικής Αρχής είναι να ενταχθεί στον τρόπο ζωής της Πόλης, με προφανή οφέλη για όλους.

Με δημόσια ανάρτηση του ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου  ευχαριστεί την αρμόδια αντιδήμαρχο Άννυ Καυκά για την προσπάθεια και την προσήλωση της στην ενσωμάτωση των καινοτόμων παρεμβάσεων που χρειάζεται η περαιτέρω ανάπτυξη της ανακύκλωσης στην Πόλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ