Ο Δήμος Γλυφάδας εγκαινίασε, στο ανακαινισμένο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Γλυφάδας, με τη διάλεξη ενός σπουδαίου και διακεκριμένου επιστήμονα, του φυσικού Δημήτρη Νανόπουλου. 

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι, κάθε ηλικίας, γέμισαν την αίθουσα και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το νέο αυτό εγχείρημα του Δήμου Γλυφάδας στο πλαίσιο της εκπαίδευσης και της διά βίου μάθησης, αλλά και να παρακολουθήσουν την άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη στον τομέα της φυσικής από τον κ. Νανόπουλο. 

Τον αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατήρ Μιχαήλ Κανέλλος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Τρύφωνα, ενώ η αριστούχος υπότροφος του Δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας, Παναγιώτα Τσαφαρά, ερμήνευσε τρία κλασικά κομμάτια στο πιάνο. 

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ανέφερε στην ομιλία του: «Είμαστε πολύ περήφανοι που σε αυτή την έναρξη της προσπάθειας για δια βίου μάθηση και στη Γλυφάδα με το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, η αίθουσα αυτή είναι κατάμεστη. Αυτή τη μέρα δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ, καθώς έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε έναν εξαίρετο επιστήμονα, τον Δημήτρη Νανόπουλο. Θεωρώ σπουδαίο πως σήμερα εδώ βρισκόμαστε άνθρωποι όλων των ηλικιών και πολλά νέα παιδιά που πρόλαβαν και ενημερώθηκαν. Αυτό είναι το νόημα της δια βίου μάθησης, ότι όλοι μας, προχωρώντας στη ζωή, θέλουμε να ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις και να αποκτούμε όλο και περισσότερες γνώσεις και ειδικά από επιστήμονες, από διακεκριμένους ανθρώπους, όπως ο κ. Νανόπουλος. Αυτή την ανάγκη θέλουμε να καλύψουμε με αυτή την προσπάθεια στο προσεχές διάστημα και στα επόμενα χρόνια. Πολύ σύντομα θα λάβετε ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας». 

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Γλυφάδας, Ορέστης Τσάγκλας, τόνισε στο δικό του χαιρετισμό πως «έχουμε τη χαρά και τη συγκίνηση να καλωσορίζουμε σήμερα στο Δήμο Γλυφάδας έναν πρωτοποριακό θεσμό, ένα φορέα εκπαίδευσης, πληροφόρησης και κατάρτισης των πολιτών. Το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Γλυφάδας, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης και της πνευματικής καλλιέργειας, έρχεται να δώσει την ευκαιρία στους δημότες να αναπτύξουν τα ενδιαφέροντά τους και να αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες σε πολλά πεδία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ