Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει από την κοινοπραξία Bouygues – Intrakat.
Ο Riviera Tower θα είναι ο ψηλότερος ουρανοξύστης στην Μεσόγειο, αφού θα μετρά 200 μέτρα ύψος.
Η θεμελίωση
Το σύστημα θεμελίωσης γίνεται με μια πρωτοποριακή μέθοδο που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποτελείται από 300 πασσάλους διαμέτρου 1 – 1,5 μ. σε βάθη που κυμαίνονται από 35-50 μ.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η κατασκευή διαφραγματικού τοίχου μήκους περιμέτρου 520 μ. και βάθους 15 μ., ώστε κατά τη διάρκεια των εργασιών να προστατεύεται η εκσκαφή των υπογείων από τον υδροφόρο ορίζοντα.
Η ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος των εργασιών – η θεμελίωση στο τμήμα κάτοψης του πύργου – θα γίνει εντός του δεύτερου τριμήνου του 2023.
Το κτίριο έχει ήδη λάβει προ-πιστοποίηση αξιολόγησης αειφόρου ανάπτυξης LEED Gold, στοιχείο που, πέραν της συμβολής στην προστασία του κλίματος, αναβαθμίζει περαιτέρω την εμπορική του αξία.
Η δημιουργία της νέας πόλης του Ελληνικού, ενός νέου παγκόσμιου μοντέλου αστικής ανάπλασης, έρχεται κάθε μέρα πιο κοντά, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, με αφορμή τα εγκαίνια ενός νέου τρόπο επικοινωνίας που περιλαμβάνει ένα διαδραστικό website καθώς και newsletters, με στόχο, όπως επισημαίνει “να μοιραζόμαστε μαζί, με απόλυτη διαφάνεια, την πρόοδο, τις προκλήσεις αλλά και τις επιτυχίες που μας δίνουν τη δύναμη να προχωράμε”.
“Για να φθάσουμε στο σήμερα και στο στάδιο κατασκευής των ανωτέρω έργων, δεκάδες διαγωνισμοί έχουν τρέξει, εκατοντάδες μελέτες έχουν ολοκληρωθεί, οικοδομικές άδειες έχουν εκδοθεί και νέες θέσεις εργασίας ανοίγουν καθημερινά.
Η προστασία του περιβάλλοντος, η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, οι νέες τεχνολογίες και η προσβασιμότητα από όλους αποτελούν θεμελιώδεις προτεραιότητες”, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development.