Σήμερα, Τρίτη 1 Οκτωβρίου ξεκίνησαν τα έργα κατασκευής αγωγών ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Πανοράματος της Δ.Ε. Βούλας στα πλαίσια μεγάλου έργου, συνολικού προϋπολογισμού 12 εκ. ευρώ που αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης. Το έργο περιλαμβάνει κατασκευή αγωγών και στις 3 δημοτικές ενότητες και με την ολοκλήρωση του σε περίπου 18 μήνες, σε συνδυασμό με την κατασκευή του ρέματος στο Κόρμπι Βάρης, εκτιμάτε πως η πόλη θα διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται σήμερα όταν σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις. Η μόνη εκκρεμότητα που θα υπάρχει σε ότι αφορά αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι η κατασκευή του ρέματος της Μηλαδέζας στη Δ.Ε. Βάρης για την οποία ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση της μελέτης και πλέον ξεκίνησε η διαδικασία υλοποίησης του. 

Η πρώτη φάση του έργου αφορά το Πανόραμα Βούλας όπου θα γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εργοταξιακή σήμανση και την εκτροπή της κυκλοφορίας στις οδούς που θα εκτελεστεί το έργο, ως εξής:

Μπουμπουλίνας από Αγίας Λαύρας έως Τήνου

Τήνου από Μπουμπουλίνας έως Πάρου

Τήνου – Κλεισούρας από Πάρου έως Κορυτσάς

Κλεισούρας από Κορυτσάς έως Σκρα

Τεπελενίου από Κιλκίς έως Κλεισούρας

Ζακύνθου από Χειμάρας έως Αργυροκάστρου

Αργυροκάστρου από Ζακύνθου έως Τεπελενίου

Τεπελενίου από Αργυροκάστρου έως Τρεμπεσίνας

Κιλκίς από Τρεμπεσίνας έως Σκρα

Σκρα από Κιλκίς έως Κλεισούρας

Σκρα από Κιλκίς έως Ριμινιτών

Ριμινιτών από Σκρα έως Σουλίου

Σουλίου από Ριμινιτών έως Σπάρτης

Μετά από σχετική συνεννόηση με τον ανάδοχο του έργου, οι εργασίες στις οδούς που αναφέρονται θα εκτελούνται διαδοχικά και όχι ταυτόχρονα προκειμένου να περιοριστούν στο ελάχιστο οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις.

Για τη συνέχιση του έργου σε άλλες περιοχές εντός του Δήμου θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση με το αντίστοιχο πρόγραμμα εργασιών.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ζητάει την κατανόηση για την όποια ταλαιπωρία προκληθεί κατά την εκτέλεση του, ζωτικής σημασίας για την πόλη έργου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ