«Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Σμύρνης εκφράζουμε την αγωνία μας για τους Αρμένιους αδελφούς μας με τους οποίους μας συνδέουν μακροχρόνιοι και ισχυροί δεσμοί.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση των αζερικών και τουρκικών δυνάμεων στον άμαχο πληθυσμό καθώς και τον παντουρκικό μεγαλοϊδεατισμό, τον οποίο οι κάτοικοι αυτής της πόλης (Μικρασιάτες, Πόντιοι, Αρμένιοι) έχουν βιώσει στο μέγιστο βαθμό. Ευχόμαστε να τερματιστούν γρήγορα οι εχθροπραξίες και να βρεθεί ένας κοινός δρόμος συνεννόησης και αμοιβαίου σεβασμού για την ευημερία, την ανάπτυξη και την ειρηνική συνύπαρξη στην ευρύτερη περιοχή.

Καλούμε την Διεθνή Κοινότητα να αναλάβει κάθε πρωτοβουλία σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο για να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Πιστεύουμε στο δικαίωμα των λαών να ζουν ανεξάρτητοι στις ιστορικές τους πατρίδες, στο δίκαιο και στην ειρήνη. Και θα αγωνιστούμε από κοινού για την διασφάλιση ενός ειρηνικού μέλλοντος μακριά από βομβαρδισμούς και τον ζωγραφισμένο στα παιδικά μάτια τρόμο.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης βρίσκεται διαρκώς σε επαφή με τους αδελφούς μας στην Αρμενία, από τους οποίους ζητάμε να καταγράψουν τις ανάγκες τους ώστε να συνδράμουμε στο μέγιστο δυνατόν τόσο σε ανθρωπιστικό υλικό όσο και σε οτιδήποτε άλλο μας ζητηθεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ