Ν.Σμύρνη: Αναβάθμιση και ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου

Στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Νέας Σμύρνης, υπογράφηκε Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της ΑμΚε (Αστικής μη Κερδοσκοπικής εταιρείας) GIVMED.

Αντικείμενο της συνεργασίας αυτής είναι η κάλυψη μέρους των φαρμακευτικών αναγκών του Κοινωνικού Φαρμακείου μέσω δικτύου αξιοποίησης περισσευούμενων φαρμάκων, που υποστηρίζει η GIVMED.

Η όλη διαδικασία αφορά την ανταλλαγή φαρμάκων μεταξύ των Κοινωνικών Φαρμακείων των Δήμων, αλλά και την παραλαβή δωρεών από Φαρμακεία Ιδιωτών.

Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κ. Γιατζίδης Παναγιώτης, δήλωσε για την συνεργασία: «Με την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Νέας Σμύρνης ωφελείται επιτυγχάνοντας πληρότητα και επάρκεια φαρμακευτικού υλικού προς κάλυψη των αναγκών των πολιτών της Νέας Σμύρνης και μάλιστα με μηδενικό κόστος για το Δήμο Νέας Σμύρνης. Κάθε κουτί φαρμακευτικού προϊόντος θα αξιοποιείται και δεν θα αχρηστεύονται φάρμακα λόγω του ότι παρήλθε η ημερομηνία λήξης τους. Με τον τρόπο αυτό χορηγούνται φάρμακα ακριβώς στους ασθενείς που τα έχουν ανάγκη και προάγουμε τον κοινωφελή σκοπό του Κοινωνικού Φαρμακείου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ