Δηλώσεις του Νίκου Μπελαβίλα,  καθηγητή  στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ και επικεφαλής δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πειραιάς για όλους» για το έργο του Ελληνικού.

«Έχουμε ξαναβρεθεί στο μηδέν. Όλες οι προβλέψεις που υπήρξαν το 2016 αίρονται από το σχέδιο νόμου που κατατίθεται στη Βουλή, ενώ εξαφανίζονται ουσιαστικά οι δημόσιοι χώροι στη συνοικία του Αγίου Κοσμά που μετατρέπεται σε συνοικία πολυτελών επαύλεων»

Επίσης σημειώνει: «Όλο αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, όλη αυτή η πανέμορφη κηπούπολη εξαφανίζεται και μετατρέπεται σε συνοικία πολυτελών επαύλεων ακριβώς στη θάλασσα, εξαφανίζεται ο μεγάλος πεζόδρομος ο οποίος θα περιέβαλλε την ακτή ενώ οι μόνοι δημόσιοι χώροι εντοπίζονται κυρίως στους χώρους των malls όπου φτιάχνονται 6 οικοδομικά τετράγωνα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Οι Δήμοι θα φτιάχνουν δρόμους για να πηγαίνουν οι πελάτες στα malls, όμως δεν θα φτιάχνουν δρόμους για να πηγαίνουν οι πολίτες στην παραλία του Αγίου Κοσμά».

Σχετικά με το πάρκο υπογράμμισε: «Αντί να το ξεκινήσουν, δηλώνουν ότι πειραματικά θα κάνουν ένα πάρκο, 80 στρεμμάτων όταν η πρόβλεψη ήταν για 2.000 στρεμμάτων». Και σημειώνει : «Προβλεπόταν πάρκο 2.000 στρεμμάτων και  φτιάχνουν πάρκο 80 στρεμμάτων. Αυτό που ξέρουμε σήμερα ως αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, όλη αυτή η πανέμορφη κηπούπολη εξαφανίζεται και μετατρέπεται σε συνοικία πολυτελών επαύλεων ακριβώς στη θάλασσα»

«Δεν υπάρχει ούτε ο μεγάλος πεζόδρομος, ούτε η διαμόρφωση προβλητών, ούτε τα ρεύματα τα οποία είχαν προβλεφθεί». «Αυτό που παίχτηκε είναι ένα μεγάλο χρηματιστηριακό παιχνίδι, ανεβάζοντας τις χρηματιστηριακές μετοχές του επενδυτή πριν να χτίσει και όταν έρθει η ώρα για να χτίσει δεν θα βάλει τα χρήματα για να το κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ