Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας, ενημερώνει ότι ξεκίνησε τη λειτουργία μιας νέας σημαντικής δομής την Παρασκευή 20/9/2019, του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια.

Η νέα αυτή υπηρεσία υλοποιείται από τον Δήμο Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την εταιρεία Alzheimer Αθηνών.


Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας εντάσσεται στην Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης – Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων και στελεχώνεται από προσωπικό του Τομέα Υγείας.


Στον Σταθμό μπορούν να απευθύνονται άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας, άτομα άνω των 65 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης, επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εργαζόμενοι σε τοπικούς φορείς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.


Η αξιολόγηση της νοητικής κατάστασης του προσερχομένου ατόμου θα γίνεται με τη χρήση των νευροψυχολογικών δοκιμασιών στην χορήγηση των οποίων έχουν εκπαιδευτεί οι επαγγελματίες υγείας του Δήμου που στελεχώνουν τον Συμβουλευτικό Σταθμό.


Ο Συμβουλευτικός Σταθμός θα συστεγάζεται στα Δημοτικά Ιατρεία (Αρτάκης 76-78) και θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη και ώρες 08.00-14.00.


Πληροφορίες και ραντεβού στα τηλέφωνα: 213 2025941

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ