Το κύριο ζητούμενο σήμερα είναι η συγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής Αριστεράς που ήδη διαμορφώνεται. Παράλληλα είναι πάντα ανοικτό το θέμα της συμμαχίας και συμπόρευσης μας με όμορους πολιτικούς χώρους»

O Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, μιλώντας την Παρασκευή 29/11 στον τηλεοπτικό σταθμό KontraChannel (στον δημοσιογράφο Γ. Σιαδήμα), τόνισε, μεταξύ άλλων:

Σε σχέση με τη συγκρότηση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και την συμμετοχή σε αυτήν πολλών πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ:

«Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι στη χώρα μας οι μετακινήσεις μεταξύ όμορων πολιτικών χώρων δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο.

Η ιστορία έχει δείξει συγκεκριμένα ότι οι χώροι του προοδευτικού κέντρου, της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία και η κατεύθυνση της μετακίνησης εξαρτάται κάθε φορά από πολιτικές συγκυρίες και παράγοντες. Παλιότερα το ΠΑΣΟΚ απορρόφησε ένα κομμάτι της Αριστεράς, ενώ σήμερα η ροή είναι αντίστροφη. Η ουσία είναι οι αξίες και η πολιτική που υπηρετείς. Το κύριο ζητούμενο σήμερα είναι η συγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής Αριστεράς που ήδη διαμορφώνεται. Παράλληλα είναι πάντα ανοικτό το θέμα της συμμαχίας και συμπόρευσης μας με όμορους πολιτικούς χώρους.

Η τάση που επικρατεί σήμερα στη Ευρώπη είναι η ενίσχυση ακροδεξιών, ρατσιστικών και ξενοφοβικών στοιχείων. Επιπλέον, τα συντηρητικά κόμματα, τα κόμματα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο ανήκει και η ΝΔ, έχουν μία ροπή σε όλο και πιο συντηρητικές απόψεις. Οι δυνάμεις, λοιπόν, του δημοκρατικού προοδευτικού και ευρύτερου αριστερού χώρου έχουν την υποχρέωση να συμπορεύονται σε μία αντι-δεξιά κατεύθυνση, χωρίς ηγεμονισμούς και κυριαρχικές τάσεις.»

Σε σχέση με τους διορισμούς Διοικητών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ:

«Σε σχέση με τον τρόπο επιλογής των Διοικητών από την κυβέρνηση θα ήθελα να σχολιάσω ότι αν δεν υπήρχε η έντονη κατακραυγή στο διαδίκτυο θα επικρατούσε η άποψη του κ. Βορίδη που είπε: “Και ποιους θα βάλουμε; Τους ξένους;” Μία απίθανη ιδιοκτησιακή αντίληψη που την συναντάμε και στον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο κ. Πατέρας πληρούσε τα προσόντα, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι η τοποθέτηση του κ. Πατέρα ήταν αποτέλεσμα την συναλλαγής με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όπως ο ίδιος ο κ. Πατέρας δήλωσε. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν διέψευσε αυτή τη δήλωση. Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που συναντάμε τέτοια φαινόμενα σε αυτή την κυβέρνηση. Υπάρχει μία ακατάσχετη ρουσφετολογία και συστηματική πολιτική συναλλαγή. Γι΄ αυτό, εξάλλου, προσπαθούν με κάθε τρόπο να παρακάμψουν το ΑΣΕΠ κατά την διαδικασία προσλήψεων. Προσπαθούν, δηλαδή, να υπονομεύσουν και να απαξιώσουν τη μόνη ουσιαστική ασφαλιστική δικλείδα αντικειμενικών διαδικασιών για προσλήψεις στον δημόσιο τομέα.»

Σε σχέση με τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό:

«Τα κλειστά κέντρα, τύπου φυλακής, που θέλουν να δημιουργήσουν και μάλιστα, της τάξεως των 5.000 ανθρώπων είναι τραγικό λάθος. Ήδη συναντάνε την απόλυτη αντίθεση των πολιτών και των αυτοδιοικητικών αρχών. Το νούμερο αυτό δεν είναι διαχειρίσιμο.Όσον αφορά την προκλητική στάση της Τουρκίας στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου θεωρώ ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι στάση κατευνασμού της τουρκικής προκλητικότητας, η οποία υποθέτω ότι δεν θα έχει θετικά αποτελέσματα για τη χώρα μας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ