«Η έκρηξη της πανδημίας μας φέρνει σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο που απαιτεί, επιτέλους, άμεσα μέτρα. Η χθεσινή επανεμφάνιση του κ. Τσιόδρα αποδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης»

Σημεία συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel (στo δημοσιογράφο Γ. Μελιγγώνη):

Για την αύξηση των κρουσμάτων Covid -19  και την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας

Η έκρηξη της πανδημίας μας φέρνει σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο που απαιτεί, επιτέλους,  άμεσα μέτρα. Η χθεσινή επανεμφάνιση του κ. Τσιόδρα αποδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να λειτουργεί σαν να αιφνιδιάστηκε. Δεν ήταν απρόβλεπτη η εξέλιξη της πανδημίας. Και, ενώ γνώριζαν, σύμφωνα με δήλωση του  Κ. Μητσοτάκη στις 19.8.2020 στο CNN ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα, δεν προχώρησαν σε κανένα σχεδιασμό πρόληψης και αντιμετώπισης βασικών ζητημάτων. Άφησαν τον κόσμο να στοιβάζεται σε λεωφορεία, τρόλεϊ και μετρό. Άφησαν όλες τις δομές ιδιαίτερης ευαλωτότητας στο έλεος της πανδημίας. Προφανώς πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα και προσοχή από τον κόσμο, αλλά δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να επαναπαύεται μόνο στην ατομική ευθύνη και να μην υπάρχει κανένας κυβερνητικός σχεδιασμός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, όπως: δωρεάν μαζική συνταγογράφηση  μέσω του ΕΟΠΠΥ των tests, αύξηση του στόλου των ΜΜΜ, μείωση των μαθητών στις τάξεις, προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού στα νοσοκομεία και όχι μετακινήσεις του υπάρχοντος προσωπικού από μονάδα σε μονάδα. Οι κυβερνητικές ενέργειες είναι αποσπασματικές και δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα προβλήματα. Η κατάσταση έχει φτάσει σε επικίνδυνο σημείο και απαιτείται άμεση και ουσιαστική κυβερνητική παρέμβαση.

Για τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε τις εισηγήσεις της Επιτροπής προς την κυβέρνηση και πόσα μέτρα από αυτά που προτείνει έχουν υλοποιηθεί.  Ενδεχομένως, να υπάρχουν και διιστάμενες απόψεις. Σε αυτή την περίπτωση όφειλε η κυβέρνηση να λειτουργήσει με βάση το δυσμενέστερο σενάριο. Η μη δημοσιοποίηση των εισηγήσεων της επιτροπής λειτουργεί ανασταλτικά για την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση και αυτό έχει αρνητικά αποτελέσματα για την ψυχολογία και τον τρόπο αντίδρασης των πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ