Μπαλάφας: Δέσμιος της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματός του ο κ. Μητσοτάκης

«Το τελευταίο διάστημα, η όξυνση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, εξαιτίας και της προχειρότητας που επιδεικνύει η κυβέρνηση της Δεξιάς, δημιουργεί σφοδρές αντιπαραθέσεις εντός της ΝΔ»

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1 (στον δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη):

«Αρμοδιότητα και καθήκον της αστυνομίας είναι να παρεμβαίνει όπου υπάρχει παραβατικότητα και εγκληματικότητα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έκανε πολύ καλά τη δουλειά της. Δηλώσεις που γίνονται μόνο για πολιτική εκμετάλλευση και σπέκουλα περιττεύουν. Είναι γεγονός ότι η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα έχουν βαθιά αίτια που δεν αίρονται ως δια μαγείας. Η κριτική μας στην κυβέρνηση της ΝΔ είναι ότι προεκλογικά, για μικροπολιτικούς λόγους, υποσχόταν ότι θα πατάξει την εγκληματικότητα σε μία βδομάδα. Αντ’ αυτού είδαμε να συλλαμβάνονται στα Εξάρχεια μωρομάνες, ενώ δεν είδαμε καμία σύλληψη για διακίνηση ναρκωτικών.

Η πολιτική βούληση υπήρχε πάντα, όπως υπήρχε πάντα το πλαίσιο και η δυνατότητα παρέμβασης της αστυνομίας εντός των πανεπιστημίων, όταν επρόκειτο για εγκληματικές ενέργειες. Η διαφορά είναι ότι σήμερα, με το νέο νόμο της ΝΔ και την κατάργηση του ασύλου, δεν χρειάζεται η πρυτανική πρόσκληση και η αστυνομία μπορεί να ενεργεί αυτοβούλως. Η διαφωνία μας σε αυτό είναι γνωστή.»

«Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ένα ρατσιστικό ντελίριο από σειρά στελεχών της ΝΔ, προκαλώντας και ενισχύοντας αντιδράσεις ενός αριθμού κατοίκων τοπικών κοινωνιών σε περιοχές που θα μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες. Λειτουργώντας εκ του πονηρού, υποστηρίζουν ότι η χώρα μας και η κοινωνία μας κινδυνεύει να αλλοιωθεί, καλλιεργώντας με αυτόν το τρόπο τον φόβο. Στρέφονται απέναντι σε ανθρώπους κατατρεγμένους, που το μόνο πράγμα που χρειάζονται είναι αλληλεγγύη. Εξάλλου, κανένας τέτοιος κίνδυνος δεν υφίσταται. Το τελευταίο διάστημα, η όξυνση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, εξαιτίας και της προχειρότητας που επιδεικνύει η κυβέρνηση της Δεξιάς, δημιουργεί σφοδρές αντιπαραθέσεις εντός της ΝΔ. Από τη μια πλευρά, υπάρχουν οι ξενοφοβικές-ρατσιστικές κραυγές ορισμένων και, από την άλλη, πιο ρεαλιστικές και λογικές φωνές. Ο κ. Μητσοτάκης σιωπά, προσπαθεί να πατήσει και στις δύο βάρκες, είναι, όμως, ουσιαστικά δέσμιος της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματός του.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ