Σημεία της χθεσινής συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό BLUESKY(στoυς δημοσιογράφους Σ. Ξενάκη, Γ. Καραμέρο)

Κατά τη συνέντευξη ο Γιάννης Μπαλάφας μίλησε για τα εξής θέματα:

Για την φωτογραφική πρόσκληση για τα self-tests

Αυτή τη στιγμή βασική έγνοια μας είναι να σωθούνζωές συνανθρώπων μας.  Θα ευχόμασταν έστω και ένα πολύ μικρό κομμάτι των όσων λέει η κυβέρνηση να ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης έφεραν μέσα στη νύχτα, παραμονή της εθνικής επετείου, μια φωτογραφική πρόσκληση διάρκειας μιάμισης (!) μέρας, για την προμήθεια 10.000.000 self-tests. Μία μόλις ημέρα μετά την αδειοδότηση της Siemens από την ΕΕ για την παραγωγή self-test και πριν προλάβουν άλλες εταιρίες να πάρουν άδεια, ο κ. Μητσοτάκης πρόστρεξε να “εξυπηρετήσει” μια εταιρία με την οποία έχει παρελθόν.

Για την πανδημία

Η κατάσταση, δυστυχώς, είναι πολύ αρνητική. Καθημερινά έχουμε περίπου 3.000 νέα κρούσματα, 700 διασωληνωμένους, πολλοί συνάνθρωποί μας βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και έχουμε, τέλος, σταθερά πάνω από 50 θανάτους. Γιατροί και νοσηλευτές στο Λαϊκό, στον Ερυθρό Σταυρό, στο Γεννηματά και αλλού δηλώνουν ότι βρίσκονται σε απελπισία και ότι 1 στους 4 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Και βγαίνει ο κ. Γεραπετρίτης χωρίς ίχνος συμπόνοιας για τον κόσμο και κυνικότατα δηλώνει “Δεν χρειαζόμαστε άλλες κλίνες”. Έλεος, πια!

Τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία

Μας ρωτάτε τι θα κάναμε εμείς. Έχουμε από καιρό προτείνει, σύμφωνα και με τις συμβουλές των επιστημόνων, ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σε αυτό περιλαμβάνονται: επιδημιολογική επιτήρηση μέσα στην κοινότητα με δωρεάν μαζικά συνταγογραφούμενα από τον ΕΟΠΥΥ μοριακά τεστ και rapidtest και όχι με selftest, τα οποία δεν μπορούν να δώσουν σωστή εικόνα, έχουν χαμηλή αξιοπιστία και  αντιδρούν σε αυτά οι ειδικοί επιστήμονες. Μόνο έτσι, με τη σωστή ιχνηλάτηση, θα υπάρξει έλεγχος της διασποράς. Πρέπει να γίνονται συνεχείς έλεγχοι στα εργοστάσια, στους μαζικούς χώρους και στις κλειστές δομές. Πρέπει να αποσυμφορηθούν τα ΜΜΜ. Τέλος, να γίνει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και να μπουν στη “μάχη” και τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Πρέπει να γίνει ένας καλός σχεδιασμός και συνολική διάταξη της νοσοκομειακής δύναμης της χώρας, ώστε να μην μετατρέπονται τα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μίας νόσου.

Δυστυχώς η κυβέρνηση, πέρα από το κούνημα του δακτύλου προς τους πολίτες για ατομική ευθύνη, δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο από αυτά. Αντίθετα, πριν λίγες μέρες ο κ. Σκέρτσος και όχι ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας ανακοίνωσε τα μειωμένης αξιοπιστίας, όπως λένε οι επιστήμονες, selftest.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει προτείνει πολιτικό μορατόριουμ, ώστε να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και η πανστρατιά που απαιτείται.  

Για τη Σύνοδο Κορυφής και τα ελληνοτουρκικά

Το κείμενο που ετοίμασαν τα όργανα της ΕΕ για τη Σύνοδο Κορυφής είναι ένα ευχολόγιο. Η όποια αντιμετώπιση της προκλητικότητας της Τουρκίας μετατίθεται – για άλλη μια φορά – για τον Ιούνιο. Δεν περιλαμβάνεται κανένα μέτρο πίεσης προς τον Ερντογάν.  Αλήθεια, γιατί δηλώνει ευχαριστημένη η κυβέρνηση; 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ