O Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό PARAPOLITIKA 90.1 FM (στο δημοσιογράφο Κ. Παπαχλιμίντζο), τόνισε, μεταξύ άλλων:

Σε σχέση με την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση στο ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού:

«Είναι κοινός τόπος πλέον, ιδιαίτερα μετά το φιάσκο της επανίδρυσης ενός υπουργείου το οποίο καταργήσανε πριν από έξι μήνες θεωρώντας το περιττό και, μάλιστα, χαρακτηρίζοντας το ως ιδεοληπτική εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπάρχει μία κυβερνητική ανικανότητα στη διαχείριση αυτού του εξαιρετικά σοβαρού ζητήματος. Βασική αιτία η λάθος αφετηρία στον τρόπο αντιμετώπισης.

Η εκ των υστέρων έμπρακτη αυτοκριτική τους με την επανασύσταση του υπουργείου δεν συνοδεύεται και από την ορθή διαχείριση και βελτίωση της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Επιμένουν να συστήσουν κλειστές δομές των 4.000 – 5.000 ανθρώπων, παρά τις προειδοποιήσεις μας. Πέρα από το ζήτημα του εγκλεισμού που είναι μια προβληματική διαδικασία εάν γενικεύεται, δεν νοείται τέτοιος αριθμός. Προτείνουμε στην κυβέρνηση να συνεχίσει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ισορροπώντας την κατάσταση ανάμεσα στους Έλληνες και τους κατατρεγμένους ανθρώπους που βρίσκονται στη χώρα μας. Αναφέρομαι στην μεταφορά προς την ενδοχώρα. Αφού, δηλαδή, ολοκληρωθεί η διαδικασία του ασύλου στα νησιά να γίνει ορθολογικός καταμερισμός στην ενδοχώρα.

Η άποψη που διαχύθηκε στον κόσμο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, με μπροστάρηδες τους βουλευτές της ΝΔ και τους τοπικούς τους άρχοντες, ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει πουθενά δομή στην ενδοχώρα, είναι η βασική αιτία που δημιούργησε σήμερα όλο αυτό το κύμα αντίδρασης. Πρέπει άμεσα να αναζητηθούν οι περιοχές που είναι πρόθυμες να συνεργαστούν προς αυτήν την κατεύθυνση και να ανατραπεί το κλίμα μίσους που η ίδια η ΝΔ έσπειρε.»

Σε σχέση με την ολοκλήρωση της Σύσκεψης του Βερολίνου για το Λιβυκό ζήτημα:

«Να σημειώσουμε: Πρώτον, την απουσία της χώρας μας από την σύσκεψη του Βερολίνου, γεγονός εξαιρετικά ταπεινωτικό και μειωτικό. Δεύτερον και εξίσου σημαντικό, το αποτέλεσμα αυτό καθ΄ αυτό. Στις αποφάσεις που πάρθηκαν, δηλαδή, δεν περιλαμβάνεται καμία αναφορά στο παράνομο μνημόνιο Λιβύης – Τουρκίας. Είναι μία εύθραυστη συμφωνία που αγνοεί την Ελλάδα. Η κατάπαυση του πυρός, η επιβολή του εμπάργκο στην εισαγωγή όπλων είναι ένα βήμα αλλά θέλει ακόμα μεγάλη προσπάθεια. Η πρότασή μας είναι να επιμείνει η κυβέρνηση στην συμμετοχή μας, έστω και τώρα, στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν και στη συγκρότηση των όποιων επιτροπών.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν, συμβούλου εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, εκφράστηκε η άποψη των ίσων αποστάσεων μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας εκ μέρους των ΗΠΑ. Να γίνει ξεκάθαρο από την κυβέρνηση της ΝΔ ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό αυτό.

Με όλα αυτά, συμπεραίνουμε, δυστυχώς, ότι όταν είσαι εντελώς προβλέψιμος και δεδομένος, αυτό δεν είναι καλό για την πατρίδα.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ