«Η κυβέρνηση επί ένα χρόνο δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο για την πανδημία. Ούτε για τα ΜΜΜ, ούτε για τα σχολεία, ούτε για τα εργοστάσια, ούτε για επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών, για σοβαρή ιχνηλάτηση και επιδημιολογική επιτήρηση με μαζικά δωρεάν συνταγογραφούμενα τεστ – μοριακά και rapid. Μόνο μάσκες, ατομική ευθύνη, “βλέποντας και κάνοντας” και, έκρηξη των κρουσμάτων, των διασωληνώσεων και των θανάτων», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μιλώντας στο Mega

Ο Γ. Μπαλάφας, μιλώντας στο Mega και τους δημοσιογράφους Ι. Χασαπόπουλο και Α. Βούλγαρη, επισήμανε μεταξύ άλλων για τη διαχείριση της πανδημίας:

Όπως είπε και ο κ. Κύρτσος η κυβέρνηση πάει με το “βλέποντας και κάνοντας”  και με το “το Σεπτέμβριο θα είμαστε καλά”!!  Αυτό λέμε και εμείς. Ότι δηλαδή, η κυβέρνηση επί ένα χρόνο δεν έχει πάρει  ούτε ένα μέτρο για την πανδημία. Ούτε για τα ΜΜΜ, ούτε για τα σχολεία, ούτε για τα εργοστάσια, ούτε για επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών, για σοβαρή ιχνηλάτηση και επιδημιολογική επιτήρηση με μαζικά δωρεάν συνταγογραφούμενα τεστ – μοριακά και rapid. Μόνο μάσκες, ατομική ευθύνη, “βλέποντας και κάνοντας” και, έκρηξη των κρουσμάτων, των διασωληνώσεων και των θανάτων.

Το ζήτημα δεν είναι να πούμε θα περάσει ο καιρός και τον Σεπτέμβριο θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό πολιτών. Το ζήτημα είναι αν θα γίνει κάτι έτσι ώστε να μην πεθαίνει κόσμος και να θα ληφθούν μέτρα ώστε να μην φτάνει ο κόσμος στα νοσοκομεία, στα οποία η  κατάσταση είναι τραγική. Η λύση είναι η πρόληψη και όχι τα ευχολόγια.

Δεν κάνουμε κριτική για την κριτική.Το κριτήριο μας είναι η αγωνία μας για τις ζωές των ανθρώπων. Γι’ αυτό κάνουμε προτάσεις, πάντα έχοντας υπόψη μας τις θέσεις της επιστημονικής κοινότητας. Είναι, όμως, απαραίτητο η επιστημονική κοινότητα να αφεθεί απερίσπαστη να κάνει σωστά τη δουλειά της. Ο τρόπος που λειτουργεί η κυβέρνηση έχει αντιδεοντολογική μεθόδευση. Για παράδειγμα, πρώτα ανακοινώνει το άνοιγμα της αγοράς και εκ των υστέρων συνεδριάζει η επιτροπή των επιστημόνων. Για να κάνει τι εκ των υστέρων;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ