?????????????????????????????????????????????????????????

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, συγκάλεσε το πρωί της Δευτέρας (4/5) στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου ευρεία σύσκεψη με θέμα τη συνέχιση των δράσεων του Δήμου κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, τον συντονισμό  των ενεργειών κατά τη νέα φάση των μέτρων και την επαναλειτουργία των σχολείων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, οι Πρόεδροι των δύο Κοινοτήτων Μοσχάτου και Ταύρου και οι Διευθυντές των Υπηρεσιών του Δήμου.

Αύριο, Τρίτη 5 Μαΐου, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου συγκαλεί σύσκεψη με τους Διευθυντές των Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Μοσχάτου-Ταύρου.

Κατά την εισήγησή του στη σύσκεψη, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, ανέφερε τα εξής: «Συνεχίζουμε μεθοδικά την μάχη κατά του κορωνοϊού σε Μοσχάτο και Ταύρο για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Δήμου γιατί βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της επιτυχημένης, έως σήμερα, προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής.

Κατά την πρώτη φάση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, κινηθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά και είχαμε οργανωμένη και αποτελεσματική λειτουργία, την οποία αναγνωρίζει η κοινωνία.

Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας:

 • Κλείσαμε τις παιδικές χαρές, όπως και τους αθλητικούς χώρους, πριν τις οδηγίες του Υπουργείου
 • Αναστείλαμε όλες τις εκδηλώσεις και τις παραχωρήσεις χώρων.
 • Διακόψαμε τη λειτουργία των τμημάτων αθλητισμού, πολιτισμού και των καλλιτεχνικών εργαστηρίων
 • Κλείσαμε τους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ και το Ωδείο.
 • Δημιουργήσαμε ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα του Δήμου για την ενημέρωση των πολιτών
 • Συγκροτήσαμε τη Νέα Δομή Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης και ενισχύσαμε το «Βοήθεια στο Σπίτι»
 • Προχωρήσαμε σε συνεχή καθαρισμό και απολύμανση των κάδων απορριμμάτων, των κοινόχρηστων χώρων, των σχολείων, των δημοτικών κτιρίων, των αθλητικών εγκαταστάσεων, των στάσεων λεωφορείων κλπ.
 • Διανείμαμε Μέσα Ατομικής Προστασίας και αντισηπτικά στους εργαζόμενους του Δήμου
 • Τοποθετήσαμε ειδικές κατασκευές από plexiglass σε Υπηρεσίες του Δήμου που υποδέχονται πολίτες (Δημοτολόγιο, Πρωτόκολλο, Τεχνική Υπηρεσία)
 • Προχωρήσαμε σε οικονομικές απαλλαγές σε πολίτες και πληγείσες επιχειρήσεις

Από σήμερα μπαίνουμε σε μια νέα φάση μέτρων. Συνεχίζουμε την μάχη:

 • Προχωρούμε σε αλλαγές στη λειτουργία των Υπηρεσιών, σύμφωνα με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
 • Σχεδιάζουμε την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, με το συντονισμό των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών, των Αντιδημάρχων και των Υπηρεσιών του Δήμου. Ήδη, για τα σχολεία, έχουμε εξασφαλίσει:
 1. Επαρκείς ποσότητες αντισηπτικών υγρών για την κάθε Σχολική Μονάδα
 2. 10.000 υφασμάτινες μάσκες πολλαπλών χρήσεων
 3. 3.600 μάσκες μίας χρήσης
 4. Την κατασκευή μασκών που θα διανεμηθούν στα σχολεία από τα Εργαστήρια Κοπτικής-Ραπτικής του Πνευματικού Κέντρου μας
 5. Την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού καθαριότητας της κάθε Σχολικής Μονάδος με μετακίνηση των καθαριστριών των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Γυμνάσια και Λύκεια
 6. Την αγορά και διανομή υλικών καθαριότητας – απολύμανσης για υλοποίηση σε συχνότητα που προβλέπεται
 7. Τη συντήρηση και καθαρισμό των κλιματιστικών μηχανημάτων των Σχολικών Μονάδων
 8. Την απολύμανση των σχολείων πριν την έναρξη των μαθημάτων

Είμαστε σε άψογη συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, παρά τις περιορισμένες αρμοδιότητες μας, αφού την κύρια αρμοδιότητα και ευθύνη για τη λειτουργία των σχολείων έχει το Υπουργείο Παιδείας με το οποίο βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή.

 • Παράλληλα, επικαιροποιούμε τη λειτουργία της Νέας Δομής Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης και του ενισχυμένου προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
 • Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό το πλύσιμο και την απολύμανση των κάδων της πόλης και των δημόσιων χώρων.

Συνεχίζουμε τη δουλειά μας με το βλέμμα στην κοινωνία. Ευχαριστώ τους πολίτες για τη μεγάλη υπευθυνότητα και ανταπόκρισή τους στις οδηγίες των ειδικών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ