Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σχολικό Πρωτάθλημα «Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει!» 2019-2020 στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου. Η σχολική δράση υλοποιήθηκε από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, υπό την αιγίδα της Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας εκπαίδευσης Μοσχάτου – Ταύρου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen.

Η φετινή συμμετοχή είχε μία επιπλέον σημασία για όλους, καθώς η προσπάθεια των μαθητών ήταν εντυπωσιακή παρά το μικρό διάστημα που είχαν στη διάθεσή τους, ώστε να συλλέξουν ανακυκλώσιμα υλικά.

Τα 16 σχολεία πραγματοποίησαν διαλογή στην πηγή τριών ανακυκλώσιμων υλικών, χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες, ενώ παράλληλα η προσπάθεια ενισχύθηκε μέσω της δωρεάς πόντων στην ειδική σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ».

Τα πρώτα σχολεία επιβραβεύτηκαν με χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες και δεντράκια για να φυτέψουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους ενώ  όλα τα σχολεία έλαβαν  επαίνους συμμετοχής για την προσπάθεια τους.

Το σχολικό πρωτάθλημα υποστηρίχθηκε από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και το πρόγραμμα αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει» τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, με στόχο να τιμήσει τους μαθητές, που απέδειξαν ότι είναι οι σημαντικότεροι σύμμαχοι για την προάσπιση του περιβάλλοντος, παρέδωσε  τους επαίνους των σχολείων, καθώς και τα δώρα στις 4 σχολικές μονάδες που πρώτευσαν στη μαθητική δράση.

Ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου θα συνεχίσει την πρωτοβουλία αυτή και την ερχόμενη σχολική χρονιά, όπου θα ενισχύσουμε τις περιβαλλοντικές δράσεις προσθέτοντας περισσότερα ρεύματα ανακύκλωσης, αλλά και επεκτείνοντας το πρόγραμμα και στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ