Συνάντηση πραγματοποιήθηκε, σε κλίμα συνεργασίας, μεταξύ του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και του Υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Χρήστου Ταγαρά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, ΕυθύμιοςΜπακογιάννης, ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, ΓιώργοςΦάκλαρης και η Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, ΑμαλίαΤσιώλη.

Θέμα της συνάντησης ήταν τα πολεοδομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα του Δήμου μας, όπως ο Ελαιώνας, τα Περιβόλια και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Ο Υφυπουργός, κ. Ταγαράς, κατενόησε τα προβλήματα και ιδιαίτερα το σύνθετο και δύσκολο ζήτημα των Περιβολίων, που είναι κύριο κοινωνικό πρόβλημα και δεσμεύτηκε ότι θα εργασθεί με τον Δήμο για την εξεύρεση λύσεων.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, μετά τη συνάντηση δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Παραμένει στις προτεραιότητες μας η διεκδίκηση για την οριστική επίλυση των πολεοδομικών ζητημάτων που άπτονται θεμάτων ιδιοκτησίας πολιτών, ένα πρόβλημα πολλών ετών, που καθιστά τους πολίτες όμηρους, αφού δεν μπορούν να κάνουν πράξεις κατοχύρωσης της ιδιοκτησίας τους. Στη συνάντηση τονίσαμε ότι χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, κάτι που είχαμε κάνει και στη συνάντηση με τον Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού, κ. Μπακογιάννη, πριν λίγο καιρό. Η διεκδίκηση μας αυτή είναι διαχρονική και παραμένει μέχρι την οριστική επίλυσή της. Ευχαριστώ τον Υφυπουργό, κ. Ταγαρά για τη συνάντηση και την κατανόηση που έδειξε, αναγνωρίζοντας της σπουδαιότητα του θέματος, λέγοντα ότι θα εξετάσει πρωτοβουλίες για την οριστική λύση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ