Μητρώο εθελοντισμού δημιουργεί ο Δήμος Αλίμου

Ο Δήμος Αλίμου προχωρεί οργανωμένα και επισήμως στο μεγάλο κεφάλαιο του Εθελοντισμού καθώς  κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η ίδρυση Γραφείου Εθελοντισμού και η δημιουργία Μητρώου Εθελοντών.

Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου ιδρύεται ως δομή στήριξης και κόμβος συνεργασίας, σχεδιασμού και δράσης με όλους τους εθελοντές και τις οργανώσεις που επιθυμούν να συνεργαστούν προς όφελος των κατοίκων και των Δημοτών.

Σκοπός του Μητρώου Εθελοντών, είναι η παροχή, δια μέσου των μελών του, υπηρεσιών σε διάφορους τομείς, όπως η κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη, η πολιτική προστασία, ο καθαρισμός κοινοχρήστων χώρων, η ανακύκλωση, η προστασία του περιβάλλοντος, ο πολιτισμός, η παιδεία, ο αθλητισμός,κ.α.

Οι υπηρεσίες των εθελοντών προσφέρονται για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς και χωρίς οικονομική ανταμοιβή Το Μητρώο Εθελοντών είναι η βάση δεδομένων στην οποία θα συγκεντρώνονται και θα ανανεώνονται διαρκώς πληροφορίες σχετικές με όσους έχουν την επιθυμία να παρέχουν εθελοντική εργασία στο Δήμο.

Αποτελεί δηλαδή τη δεξαμενή εθελοντών που θα χρησιμοποιηθούν στους διάφορους τομείς των εθελοντικών δράσεων σύμφωνα με τις επιλογές τους και το διαθέσιμο χρόνο τους.

Προκειμένου ένας πολίτης να ενταχθεί στο Μητρώο Εθελοντών πρέπει να ακολουθηθεί η εξής διαδικασία:

α) Στην ιστοσελίδα του Δήμου θα υπάρχει η αντίστοιχη ανακοίνωση και η αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή

β) Ο πολίτης συμπληρώνει τα πεδία της αίτησης, υπόδειγμα της οποίας είναι συνημμένο στην παρούσα

γ) Τα δεδομένα των υποβληθέντων αιτήσεων διαβιβάζονται στην αρμόδια για την επεξεργασία τους Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης

δ) Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης υποβάλει εισήγηση για την έκδοση απόφασης Δημάρχου ώστε να πραγματοποιηθεί η επιλογή και τοποθέτηση των εθελοντών στις διάφορες δράσεις και δομές του Δήμου.

Υπεύθυνος Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την προαγωγή του εθελοντισμού είναι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Στέφανος Διαμαντής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ