Μία νέα γραμμή μήκους 5 χλμ. θα σκάψει ο μετροπόντικας αφού η Αττικό Μετρό προγραμματίζει ένα παρακλάδι της γραμμής 1 (Πειραιάς – Κηφισιά) προκειμένου να καλύψει τα Πετράλωνα και την Καλλιθέα και να καταλήξει στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, στο Φάληρο. 

Η γραμμή θα είναι πλήρως υπογειοποιημένη και οι σταθμοί που προβλέπεται να κατασκευαστούν είναι: Χαμοστέρνας, Πλατεία Δαβάκη, Λόφος Φιλαρέτου/Τζιτζιφιές και Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η γραμμή θα ξεκινά από τον σταθμό Θησείο και στη συνέχεια θα συνεχίσει με κατεύθυνση προς νότια και νοτιο-ανατολικά. Προς το παρόν έχει ολοκληρωθεί η συγκοινωνιακή μελέτη και θα ακολουθήσει η δημοπράτηση για τις τοπογραφικές και γεωτεχνικές μελέτες.

To κόστος του έργου εκτιμάται στα 450 εκατ. ευρώ.Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η νέα αυτή γραμμή θα εξυπηρετεί περίπου 65.000 επιβάτες ημερησίως ενώ θα ανακουφίσει την πρωτεύουσα από χιλιάδες οχήματα καθημερινά. Η γραμμή αυτή μελλοντικά προβλέπεται να επεκταθεί προς το Παλαιό Φάληρο κατά μήκος της Λεωφόρου Αμφιθέας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ