Μέσω πλατφόρμας της ΚΕΔΕ η νομιμοποίηση των αδήλωτων τετραγωνικών

Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται, αναμένεται να λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ στην οποία χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να υποβάλλουν στους δήμους τις δηλώσεις για τη διόρθωση των στοιχείων των επιφανειών των ακινήτων τους, ώστε να επωφεληθούν από την ευνοϊκή ρύθμιση της παραγράφου 2 του άρθρου 51 του Ν. 4647/2019, που θα τους απαλλάξει από πρόστιμα και αναδρομικές επιβαρύνσεις με δημοτικούς φόρους και δημοτικά τέλη για τα τετραγωνικά μέτρα που είχαν αφήσει αδήλωτα την πενταετία 2015-2019.

Πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πλατφόρμα θα ανέβει σε ιστοσελίδα του Δημοσίου (σ.σ. πιθανότατα στο gov.gr) και οι πολίτες θα εισέρχονται σε αυτή με τους κωδικούς taxisnet και μέσω του Ε9 το οποίο θα εμφανίζεται στην οθόνη τους θα μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους για ακίνητα που έχουν την ιδιοκτησία σε όλους τους δήμους της χώρας. Στη συνέχεια οι σχετικές δηλώσεις θα στέλνονται στους αρμόδιους δήμους, όπου και θα γίνονται οι σχετικές διορθώσεις.

Να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ, μετά από σχετική συζήτηση με τα υπουργεία Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανέλαβε να δημιουργήσει μία πλατφόρμα για όλους τους δήμους της χώρας η οποία θα κοστίσει ελάχιστα (σ.σ. μόλις 20.000 ευρώ) σε σχέση με το τι θα κόστιζε αν καθένας από τους 332 δήμους, όπως ήταν η αρχική σκέψη (σ.σ. την αρχή έκανε ο δήμος Γλυφάδας) δημιουργούσε την δική του. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου είναι οπαδός της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των λύσεων που παρέχουν οι σύγχρονες τεχνολογίες και στόχος του είναι, μετά τα Τρίκαλα, να τις εφαρμόσει κεντρικά για όλους τους δήμους, μέσω της ΚΕΔΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ