Μέσα στο 2021 αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα στον Φλοίσβο για το Άλσος Ναυτικής Παράδοσης.

Το Άλσος θα γίνει σε 22 στρέμματα στην περιοχή του Φλοίσβου, στην περιοχή που βρίσκεται το «Αβέρωφ» και το «Βέλος» και σύμφωνα με το τωρινό χρονοδιάγραμμα αναμένεται να παραδοθεί στο κοινό το 2024.

Κύριο μέλημα είναι να προβάλλεται η ναυτική τέχνη του λαού μας και να τονιστεί η στενή σχέση του Έλληνα με τη θάλασσα.

Ο χώρος έχει χωροθετηθεί από το 1989 και μέχρι σήμερα παραμένει περιφραγμένος και αναξιοποίητος. Η έκταση τότε παραχωρήθηκε από τον ΕΟΤ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να δημιουργεί το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης. Παρότι έχουν περάσει τόσα χρόνια, φαίνεται πως το 2021 τα έργα θα ξεκινήσουν. Μάλιστα, καταλυτικός παράγοντας φαίνεται πως ήταν η πρόσφατη αποκατάσταση του σπιτιού του Παύλου Μελά στην Κηφισιά. Το εγχείρημα προχώρησε με τη συνεργασία της εγγονής του Παύλου Μελά με τον υφυπουργό Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή και τον πλοιοκτήτη, Άρη Θεοδωρίδη, οποίος ανέλαβε τη χρηματοδότηση. Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «ΚΥΚΛΩΨ» του εφοπλιστή ολοκλήρωσε την αποκατάσταση του κτιρίου στην Κηφισιά και στη συνέχεια αυτό δωρήθηκε στο ΥΠΕΝ.

Συνεργασία μεταξύ των δυο θα υπάρξει και στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης με τον ίδιο τρόπο.

Η δημιουργία του συγκεκριμένου Πάρκου αποτελούσε μάλιστα πάγιο αίτημα τόσο της Δημοτικής Αρχής, Διονύση Χατζηδάκη, όσο και της νυν Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου, Γιάννη Φωστηρόπουλου.

Το κόστος θα ανέλθει περίπου στα 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ λέγεται ότι τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό έχει αναλάβει διεθνούς φήμης προσωπικότητα. Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν οι κτιριακές υποδομές που θα φιλοξενήσουν εκθέματα και ψηφιακό περιεχόμενο για να ιχνηλατηθεί όλη η πορεία των Ελλήνων στη θάλασσα από το απώτερο παρελθόν μέχρι σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ