“Η δημοτική Αρχή από την μια μιλάει για δήθεν Αθηναϊκή Ριβέρα και από την άλλη ετοιμάζεται να στοιβάξει τα παιδιά μας σαν σαρδέλες σε προκάτ κατασκευές μέσα σε αύλειους χώρους άλλων σχολείων με ήδη σοβαρά προβλήματα ώστε να εφαρμοστεί η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή. ΝΤΡΟΠΗ!”, τονίζει η “Λαϊκή Συσπείρωση” Γλυφάδας με ανακοίνωσή της. Και συνεχίζει: 

“Η Λαϊκή Συσπείρωση Γλυφάδας έγκαιρα από το 2018 είχε θέσει το ζήτημα για την Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και είχε θέσει και τις προϋποθέσεις για μια σύγχρονη προσχολική αγωγή καταθέτοντας προτάσεις στο ΔΣ επανειλημμένα διεκδικώντας την δημιουργία σύγχρονων δομών για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες , για παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία τόσα όσα να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση θέταμε συνεχώς το ζήτημα εδώ και τρία χρόνια ώστε να παρθούν μέτρα και να βρεθούν οι απαραίτητες αίθουσες, που θα πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσει από την 1η Σεπτέμβρη του 2020 η εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης στο Δήμο Γλυφάδας.

Ζητούσαμε επανειλημμένα από τη δημοτική Αρχή, να μας παρουσιάσει το σχέδιο που έχει για την κάλυψη αυτών των αναγκών.
Αν’ταυτού στο πάρα πέντε αποφάσισε μέσα από την οικονομική επιτροπή για να αποφύγει την κατακραυγή και όχι από μέσα από το ΔΣ την απαράδεκτη λύση των προκάτ.

Η Δίχρονη Προσχολική Υποχρεωτική Αγωγή είναι μια κοινωνική και παιδαγωγική αναγκαιότητα που αφορά την ανάπτυξη, διαπαιδαγώγηση, εκπαίδευση των παιδιών και είναι αναγκαία για την νοητική, σωματική κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού.

Ούτε ένα ευρώ όμως δεν έχει δοθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό για να εξασφαλισθούν αίθουσες και μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η προσχολική Αγωγή μετατρέπεται σε χώρο στάθμευσης παιδιών και όχι σαν κάτι που είναι δικαίωμα κάθε παιδιού ώστε να μπορεί να σκέπτεται , να δημιουργεί, να συμβιώνει , να διεκδικεί , να κάνει φίλους.

Έχουν τεράστιες ευθύνες και η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση αλλά και η Δημοτική Αρχή Παπανικολάου καθώς γνώριζε πως τα σχολικά κτήρια ανήκουν και είναι στην ευθύνη των δήμων και εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια ενώ ήξερε πως θα έρθει η ώρα να την εφαρμόσει δεν πήρε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή τον Σεπτέμβρη του 2020 στην Γλυφάδα σε σύγχρονες σχολικές υποδομές.

Καλά τα έργα βιτρίνας, τα επικοινωνιακά σόου και οι διαβεβαιώσεις ότι όλα βαίνουν καλώς , αλλά πότε θα μπουν στο προσκήνιο οι πραγματικές ανάγκες των δημοτών ;

Σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ακούγαμε τον Δήμαρχο ή τον Αντιδήμαρχο παιδείας , να μας διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει σχέδιο, ότι γίνονται ενέργειες και ότι ο Δήμος θα είναι έτοιμος έγκαιρα.

Το πόσο έγκαιρα ήταν ο δήμος προετοιμασμένος ή κατά όσο υπάρχει σχέδιο τους διαψεύδει η ίδια η ζωή ότι και να λένε.
Βρισκόμαστε στο πάρα πέντε και από τις 15- 17 αίθουσες που χρειαζόμαστε, η Δημοτική Αρχή προτείνει 9 προκάτ 36 τμ για 25 παιδιά μέσα σε αύλειους χώρους σχολείων και με τον κίνδυνο του κορονιού και για ενοικίαση μερικών ακατάλληλων πάλι χώρων. ΑΙΣΧΟΣ !

Η Δημοτική Αρχή έχει τεράστιες ευθύνες , καθώς σε ένα πλεονασματικό δήμο όπως της Γλυφάδας αντί να αναβαθμίζουμε τις προ υπάρχουσες προβληματικές δομές, η δημοτική αρχή επιλέγει να τις υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο.

Στον Δήμο που η δημοτική αρχή ονειρεύεται «Ριβιέρες», έχουμε σχολεία σε πολυκατοικίες, και ισόγεια καταστήματα όπως το 1ο, 15ο, 16ο ,17ο, 19ο, έχουμε παραρτήματα μέσα σε δημοτικά όπως το 7ο που ένα από τα τρία του παραρτήματα λειτουργεί μέσα στο 11ο δημοτικό και απέναντι από τουαλέτες, ενώ τα άλλα δυο παραρτήματα βρίσκονται μέσα στο 6ο δημοτικό από το 2008! Τώρα θα έχουμε και προκατ μέσα σε αύλειους χώρους σχολείων. ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΛΙ!

Στα νηπιαγωγεία του δήμου μας η υποβαθμισμένη κτιριακή υποδομή είναι κανόνας. Υπάρχουν ελλείψεις σε υποδομές όπως μη επαρκείς χώροι για σίτιση στα ολοήμερα, αύλειοι χώροι ακατάλληλοι και μικροί και τώρα ακόμα μικρότεροι αφού θα τοποθετηθούν εκεί προκάτ κατασκευές για να στοιβαχθούν τα παιδιά μας.

Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής και τεράστιες οι ευθύνες της καθώς όλες οι ενέργειες δείχνουν ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για Δίχρονη Προσχολική Αγωγή αντάξια των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Η σημερινή κυβέρνηση όπως και η προηγούμενη μετατρέπει το δικαίωμα των παιδιών μας σε μια ευκαιριακή παροχή με ημερομηνία λήξης και οι δημοτικές αρχές έρχονται να υλοποιήσουν αυτά τα σχέδια.

Τον Σεπτέμβρη ο δήμος θα πρέπει να απορροφήσει 400 παιδιά παραπάνω από πέρυσι και δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής ΣυσπείρωσηςΓλυφάδας δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δεν παζαρεύουμε αυτό που είναι σύγχρονο και αναγκαίο για εμάς και τα παιδιά μας και θα παλέψουμε ώστε όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας να έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες, δημόσιες, δωρεάν δομές.

Απαιτούμε :

Σχέδιο Άμεσης κατασκευής νέων νηπιαγωγείων, σχολείων και παιδικών σταθμών που να πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές, και με την αξιοποίηση οικοπέδων που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του Δήμου.

Τα οικόπεδα που βρίσκονται στην Γλυφάδα και έχουν παραδοθεί στο υπερ-ταμείο να αξιοποιηθούν προς όφελος των δημοτών της Γλυφάδας και των παιδιών μας.

Παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία , τόσα όσα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών.

Γενναία χρηματοδότηση για πρόγραμμα ανέγερσης νηπιαγωγείων , δέσμευση κατάλληλων χώρων.

Ολοκληρωμένη λειτουργία ολοήμερων με σίτιση και χώρους ξεκούρασης.

Μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας όλων των εργαζομένων στις προσχολικές δομές και νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού λόγω των αυξημένων αναγκών. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ