Η Λέσχη Ανάγνωσης του Δήμου Αγίου Δημητρίου αφιερώνει τη σεζόν 2019-2020 σε συγγραφείς που βραβεύτηκαν με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας την τελευταία δεκαπενταετία.Οι συναντήσεις θα γίνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αγίου Δημητρίου (Αγίου Δημητρίου 216 & Ειρήνης 17, 2ος όροφος) την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα στις 19:30.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 28/11/2019 και θα συζητηθεί το βιβλίο της Όλγκας Τοκάρτσουκ «Το αρχέγονο και άλλοι καιροί», εκδόσεις Καστανιώτη σε μετάφραση της Αλεξάνδρας Ιωαννίδου.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Όλγκα Ναβόγια Τοκάρτσουκ γεννήθηκε στην Πολωνία το 1962. Θεωρείται μια από τις επιφανέστερες προσωπικότητες των σύγχρονων πολωνικών γραμμάτων. Ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια κατ’ επάγγελμα έχει τιμηθεί τέσσερις φορές με την κορυφαία λογοτεχνική διάκριση της πατρίδας της, βραβείο Νike, και έχει λάβει πλήθος ευρωπαϊκών διακρίσεων, με κορυφαίο το βραβείο Νόμπελ του 2018 (βραβεύτηκε το 2019). Το 2018 τιμήθηκε και με το Διεθνές Βραβείο Μπούκερ για το μυθιστόρημά της «Bukeni» (προσεχώς από τις εκδόσεις Καστανιώτη).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ