Οι καφέ κάδοι έφτασαν και στον Παλαιό Άλιμο.

Μετά την τοποθέτησή τους σε κεντρικά σημεία της πόλης και έξω από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον λόφο Πανί αλλά και την περιοχή των Αμπελακίων, τώρα και οι κάτοικοι που βρίσκονται στον Παλαιό Άλιμο θα μπορούν να κάνουν κομποστοποίηση.

Σειρά έχει η τοποθέτηση των κάδων στο Άνω Καλαμάκι.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη:

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΑΛΙΜΟ

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των νέων καφέ κάδων και στην περιοχή του Παλαιού Αλίμου.

Θυμίζουμε ότι στον καφέ κάδο ρίχνουμε χυμα τα οργανικά απόβλητα της κουζίνας και του κήπου μας (αποφάγια, φρούτα, λαχανικά, κρέας, τυροκομικά, κλαδέματα κήπου, χώμα, στάχτη από τζάκια κ.λπ.).

Ο Δήμος μαζεύει το περιεχόμενο των κάδων αυτών με ειδικά καφέ απορριμματοφόρα και το μεταφέρει σε μονάδα επεξεργασίας, όπου μετατρέπεται σε λίπασμα (κομποστ) και δεν πηγαίνει στη χωματερή!

Οι κάτοικοι στον Παλαιό Άλιμο έχουν ήδη ενημερωθεί εκτεταμένα, ενώ και τα αυτοκόλλητα πάνω στους καφέ κάδους δίνουν αναλυτικές οδηγίες για το τί ρίχνουμε (και τί όχι) μέσα σε αυτούς.

Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε και φυλλάδιο με οδηγίες, ώστε όλοι μαζί να χρησιμοποιούμε τους καφέ κάδους όσο πιο πολύ και όσο πιο σωστά μπορούμε, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντός μας και του μέλλοντος των παιδιών μας.

Το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται η τοποθέτηση των καφέ κάδων και στην περιοχή του Άνω Καλαμακίου.

Στόχος μας, μέσα στο 2021 όλος ο Άλιμος να διαθέτει σε πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία το “ρεύμα” των καφέ κάδων, μειώνοντας συστηματικά τις ποσότητες που στέλνουμε στη χωματερή για ταφή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ