Έκτακτη συνάντηση Δημάρχων αποφάσισε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace στη Βουλιαγμένη. 

Η διοργνάνωση της συνάντησης πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ψηφίσματος του τελευταίου συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη και μετά από πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις πάνω σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την οικονομική βιωσιμότητα και λειτουργία των δήμων. 

Τους συναδέλφους τους θα καλωσορίσουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος

Η αντζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει τα εξής θέματα: 

– Το αυξημένο ενεργειακό κόστος που επιβαρύνει τη λειτουργία Δήμων και ΔΕΥΑ. 

– Την αναγκαία αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, από το Κεντρικό Κράτος προς τους ΟΤΑ. 

– Το τέλος ταφής απορριμμάτων που επιβλήθηκε από 1-1-2022. 

– Την επιτάχυνση των ρυθμών ένταξης έργων στο Ταμείο Αντώνης Τρίτσης και το Ταμείο Ανάκαμψης. 

– Τη λήψη πολιτικών μέτρων για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας των οφειλών προς τους δήμους, καθώς και τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. 

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν οι Δήμαρχοι της χώρας τα έξοδα των οποίων θα καλυφθούν από τις οικείες Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ).  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ