Την εκτελεστική επιτροπή και το ΔΣ της Σιβιτανιδείου, για μη τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών στη δημοσίευση της προκήρυξης της θέσης του γενικού διευθυντή της σχολής καταγγέλλουν τα σωματεία των εργαζομένων.

«Οι εν λόγω τακτικές, δηλαδή συνεδριάσεις μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων -ούτε καν τηλεδιάσκεψη-, δημοσίευση προσκλήσεων στην Διαύγεια και τις εφημερίδες χωρίς να έχουν καθαρογραφεί και υπογραφεί από τα μέλη του Δ.Σ. οι σχετικές αποφάσεις, fast- track διαδικασίες χωρίς διαβούλευση, κλπ, προφανώς γίνονται με τις ευλογίες του ΥΠΑΙΘ, αφού μέχρι σήμερα και ενώ έχει πολλάκις δεχθεί αντίστοιχες καταγγελίες μας, τηρεί σιγή ιχθύος» αναφέρει μεταξύ άλλων η Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Σιβιτανιδείου Ιδρύματος (ΕΛΜΕΣΙ).

«Με ιδιαίτερη εγρήγορση προκηρύσσουν την πλήρωση θέσης Γενικού Διευθυντή και την αντικατάσταση της τωρινής Γενικής Διευθύντριας της οποίας η θητεία λήγει στις 17/7/2020, παρόλο που με τα αρ. 52 και 53 του ν.4692/2020 που δημοσιεύτηκε 12/6/2020 δίνεται η δυνατότητα παράτασης της θητείας των στελεχών εκπαίδευσης και μετά την 31/7/2020. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34, παρ. 2 Κεφάλαιο V του ν. 4547/2018, ο Γενικός Διευθυντής της Σιβιτανιδείου Σχολής έχοντας αρμοδιότητες Περιφερειακού Διευθυντή εκπαίδευσης ή Διευθυντή εκπαίδευσης είναι στέλεχος εκπαίδευσης» τονίζει από την πλευρά του ο Σύλλογος Μόνιμων Διοικητικών Υπαλλήλων Σιβιτανιδείου Ιδρύματος (ΣΜΔΥΣΙ).

Αντιθέτως, όπως αναφέρει, «μένουν ανεκπλήρωτα αιτήματα των εργαζομένων που είναι νομοθετικά κατοχυρωμένα και ετέθησαν επανειλημμένως γραπτά ή προφορικά δια ζώσης σε παραστάσεις του Συλλόγου στα όργανα Διοίκησης με πιο πρόσφατη αυτήν της 28-2-2020 σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Η ΕΕ και το ΔΣ της ΣΔΣΤΕ κάθε άλλο παρά έδειξαν τον αντίστοιχο ζήλο που δείχνουν στην αντικατάσταση Γενικού Διευθυντή, να διευθετηθούν στην ώρα τους, αφήνοντας να εκκρεμούν πολλά διοικητικά θέματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ