Καλλιθέα: Διαμαρτυρία για τις καθυστερήσεις στην δίχρονη προσχολική Αγωγή

Ασκούνης : Αναγκάζονται οι γονείς να καταφύγουν στα ιδιωτικά Νηπιαγωγεία επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Καλλιθέας,  ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας – Μοσχάτου κατήγγειλε το Δήμαρχο, γιατί μετά από 3 χρόνια από την ψήφιση του Νόμου ο Δήμος Καλλιθέας δεν έχει κατασκευάσει ούτε μία αίθουσα για να στεγάσει τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών στα Δημόσια Νηπιαγωγεία.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Θανάσης Κικινής μίλησε για πλήρη απαξίωση και εμπαιγμό εκατοντάδων οικογενειών και των παιδιών τους από το Δήμαρχο που θα μείνουν εκτός Δημοσίου Νηπιαγωγείου με ευθύνη του Δήμου, γιατί εδώ και τρία χρόνια που έχει ψηφιστεί ο Νόμος ο Δήμος Καλλιθέας δεν έχει κατασκευάσει ούτε μία αίθουσα. Ιδιαίτερα, στηλίτευσε το γεγονός «ότι ενώ ο Δήμος ισχυρίζεται ότι έχει έτοιμες οκτώ αίθουσες» δεν τις παραδίδει για χρήση, λέγοντας ότι αυτό αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ & ΑΙΣΧΟΣ για το Δήμο Καλλιθέας.

Στο ίδιο μήκος ήταν και η ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλλιθέας – Μοσχάτου κας Γεωργίας Μούκα καταγγέλλοντας τη Διοίκηση και το Δήμαρχο, ότι τρία χρόνια τώρα δεν έκαναν τίποτα, ενώ άλλοι μικρότεροι Δήμοι όπως ο Δήμος Μοσχάτου έχουν εφαρμόσει από τον προηγούμενο χρόνο τη δίχρονη προσχολική αγωγή.

Στην παρέμβαση του ο κ. Κώστας Ασκούνης εξέφρασε την υποστήριξή του στο αίτημα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας – Μοσχάτου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «…επανειλημμένα έχουμε θέσει το θέμα στο Δήμαρχο, αλλά δυστυχώς η διοίκηση δεν ασχολείται με τα σοβαρά και υπαρκτά προβλήματα που αφορούν εκατοντάδες οικογένειες και τα παιδιά τους, τα οποία θα μείνουν εκτός του Δημοσίου Νηπιαγωγείου, αναγκάζοντας τους γονείς να καταφύγουν στα ιδιωτικά Νηπιαγωγεία επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους…». Τέλος, επισήμανε ότι η προχειρότητα με την οποία η Διοίκηση χειρίζεται το όλο θέμα , θα την οδηγήσει σε προκάτ αίθουσες τις οποίες θα εγκαταστήσει στους αύλειους χώρους των σχολείων αφού 3 χρόνια δεν έχει αγοράσει ούτε ένα οικόπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ