Ένα έργο ζωής γεννιέται και ένα νέο τοπόσημο δημιουργείται στη Γλυφάδα! Πρόκειται για το Κέντρο Πολιτισμού και Μουσικής στην περιοχή κοντά στο Γκολφ, ένα όνειρο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για πολλά πολλά χρόνια και θα κάνει την πόλη  επίκεντρο και εστία πολιτισμού.

«Χρειάστηκαν τρεις γενιές για να γίνει αυτό», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και εξηγεί: «Υπάρχουν μερικές φορές που κάτι τέτοιο λέγεται καθ’ υπερβολή. Υπάρχουν όμως και κάποιες που είναι η απόλυτη αλήθεια. Οι εικόνες που βλέπετε είναι από τις πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή του πρότυπου Κέντρου Πολιτισμού και Μουσικής του Δήμου Γλυφάδας. Το οικόπεδο αυτό αποτελεί κληροδότημα προς το Δήμο μας από το 1965. Μισό αιώνα και βάλε πίσω ! Ένα οικόπεδο σε μια υπέροχη γειτονιά της πόλης μας (γωνία Παναγούλη και Μπακογιάννη), έμενε δυστυχώς αναξιοποίητο. Ήρθε η ώρα να αξιοποιηθεί για να αποτελέσει μια μοναδική εστία πολιτισμού για όλες τις επόμενες γενιές. Ήδη το παλιό κτήριο κατεδαφίζεται αυτές τις μέρες, οι μελέτες έχουν όλες ολοκληρωθεί και σύντομα αναμένεται να βγει η οικοδομική άδεια. Θέλουμε παράλληλα να δημιουργήσουμε εκεί ένα νέο τοπόσημο για τη Γλυφάδα.

Όπως παρατηρείτε στις μακέτες του Κέντρου, η δουλειά που έχει γίνει είναι πρωτοποριακή και ευχαριστούμε θερμά την αρχιτέκτονα του Δήμου μας Τίνα Κάραλη για την αρχιτεκτονική μελέτη και τα μελετητικά γραφεία Χ. Μαραβέα και Β. Κωνσταντινίδη για τη στατική και μηχανολογική μελέτη και τη συνολική ωρίμανση του έργου.
Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ