Την επιχορήγηση της Περιφέρειας και των Δήμων της Αττικής με 5 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση των δομών σίτισης περίπου 30.000 συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι της Τρίτης ανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Αυτό ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, σημειώνοντας ότι το μέτρο θα επεκταθεί σε όλους τους δήμους της χώρας. Η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει σε τηλεδιάσκεψη με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τους 66 δημάρχους του Λεκανοπεδίου. Η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει άμεσα και μέσω αυτής οι έχοντες ανάγκη θα λαμβάνουν φαγητό στο σπίτι τους. Η δράση θα γίνει σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές των Δήμων και την Εκκλησία. 

«Συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από τα στοιχειώδη, έχουν ανάγκη να τους εξασφαλίσουμε δύο γεύματα την ημέρα, με έκτακτη επιδότηση 5 εκατομμυρίων ευρώ. Υπολογίζουμε ότι η Περιφέρεια και οι Δήμοι θα οργανώσουν αυτή τη δράση για ένα διάστημα ενάμιση μήνα και από εκεί και πέρα θα δούμε πώς θα συνεχίσουμε. Προτίθεμαι να συνεργαστώ με την Εκκλησία για αυτόν τον σκοπό, γιατί το έργο της ήταν και είναι σπουδαίο, ιδίως στον τομέα της στήριξης αυτών των ανθρώπων, αλλά η κατάσταση έχει δυσκολέψει πάρα πολύ εξ αιτίας των υποχρεωτικών μέτρων ασφαλείας. Και το ίδιο ακριβώς μέτρο που ανακοίνωσα μόλις για την Αττική, προτιθέμεθα να επεκταθεί και σε ολόκληρη τη χώρα», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Ο πρωθυπουργός εκφράζει όλους τους Έλληνες»

Ο υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος στην απόφαση του πρωθυπουργού να προτείνει να δοθεί το 50% της αποζημίωσης που λαμβάνουν οι βουλευτές και οι υπουργοί στη μάχη κατά του κορωνοϊού, είπε ότι ο πρωθυπουργός με τις κινήσεις του εκφράζει όλους τους Έλληνες. Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και τα άλλα κόμματα θα ανταποκριθούν, δείχνοντας την ενότητα και την αλληλεγγύη του πολιτικού κόσμου. «Είναι μια πολύ συμβολική αλλά και ουσιαστική απόφαση, στην οποία έχει ανταποκριθεί το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ με την ψυχή μας και την καρδιά μας. Ο πρωθυπουργός εκφράζει με τις κινήσεις του όλους τους Έλληνες. Η κίνηση δείχνει την απόλυτη αλληλεγγύη και ενότητα που πρέπει να δείξουμε σε αυτήν τη μάχη. Δεν νομίζω ότι μπορεί να υποχρεώσει κανείς τα άλλα κόμματα να κάνουν το ίδιο, αλλά είμαι βέβαιος ότι και αυτά θα ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ