Στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων που τελέστηκε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Καλλιθέας παρέστη ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Δήμαρχο της Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο.

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ευχήθηκε χρόνια πολλά και υγεία σε όλους και στον Δήμαρχο να συνεχίσει το δημιουργικό του έργο. Αναφερόμενος στις προκλήσεις της νέας χρονιάς ευχήθηκε το 2020 να είναι ένα έτος ειρηνικό, επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες είμαστε ένας λαός ειρηνικός αλλά ταυτόχρονα είμαστε αποφασισμένοι, ενωμένοι, να κάνουμε τα πάντα για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Μεταξύ άλλων ο Υπουργός είπε ότι ο χώρος πολιτισμού του «Σταύρος Νιάρχος» είναι από τους ωραιότερους της Ευρώπης και πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι οι πολίτες της Καλλιθέας το άξιζαν να υπάρχει ένας χώρος σαν τον ευρύτερο χώρο του Ιδρύματος ‘‘Σταύρος Νιάρχος’’, να τον απολαμβάνουν, να τον χαίρονται και να γίνει πράξη η σύνδεση του ιστού της πόλης με την παραλία για του πολίτες της Καλλιθέας, όπως συνολικά της ευρύτερης περιοχής. Να έχουν το δικαίωμα άμεσης πρόσβασης στη θάλασσα και στην παραλία της.

Η χρονιά που ξεκίνησε είναι η πρώτη χρονιά μιας νέας δεκαετίας. Το σπουδαιότερο αγαθό που υπάρχει για την ανθρωπότητα αλλά και για την πατρίδα μας είναι η ειρήνη. Αυτό το γνωρίζουμε κι εμείς, η γενιά που μεγάλωσε στα χρόνια της μεταπολίτευσης και η οποία δεν έζησε πόλεμο. Μας το λέγανε και μας το λένε οι μεγαλύτεροι, οι παππούδες μας, που δοκιμάστηκαν σε πολύ πιο δύσκολες εποχές.

Οι Έλληνες είμαστε ένας φιλειρηνικός λαός. Θέλουμε τη συνεργασία και την ειρήνη στην περιοχή μας. Αλλά γνωρίζουν οι πάντες, όσοι επιβουλεύονται την κυριαρχία αυτού του τόπου, την ανεξαρτησία, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα σύνορά μας, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι Έλληνες να μην κάνουν τα πάντα για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Γι’ αυτό και η ευχή που δίνω και πιστεύω ότι θα γίνει πράξη, είναι ότι το 2020 θα είναι μια ειρηνική χρονιά και πάνω απ’ όλα θα είναι μια χρονιά που οι Έλληνες ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε κίνδυνο και οποιαδήποτε απειλή.

Μπορεί να έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις, αλλά είμαστε πολύ λίγοι οι Έλληνες για να είμαστε διχασμένοι. Δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Σας καλώ λοιπόν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όλοι σαν ένας άνθρωπος, να εργαστούμε και να συνεργαστούμε δημιουργικά ώστε η νέα χρονιά της νέας δεκαετίας να είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία, ασφάλεια και ευημερία για όλους τους ανθρώπους, χωρίς καμία διάκριση. Σας ευχαριστώ πολύ, καλή χρονιά!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ