Παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης κ. Νίκου Παππά, του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων κ. Βασίλη Μαγκλάρα, του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλη Τσαμάζ και του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, πραγματοποιήθηκε, σε ειδική τελετή, η πρώτη σύνδεση πανελλαδικά οπτικής ίνας στο σπίτι (Fiber to the Home) στο κτίριο του ΟΤΕ, επί της οδού Ζαΐμη 13 στο Παλαιό Φάληρο. 

Η συνεχής εξέλιξη του internet και οι αυξανόμενες ανάγκες καταναλωτών και επιχειρήσεων για πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Τα Δίκτυα Νέας Γενιάς είναι πολύ σημαντικά για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς έχουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια για ανάπτυξη. Αντιλαμβανόμενος τη σημασία των σύγχρονων ευρυζωνικών υποδομών για τους κατοίκους και τις τοπικές επιχειρήσεις, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στήριξε από την αρχή την υλοποίηση του έργου, διευκολύνοντας τις εργασίες αναβάθμισης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου.

Το γρήγορο Internet μέσω οπτικών ινών διευκολύνει την καθημερινότητα πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων, καθώς μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και «αποστέλλονται» εξαιρετικά γρήγορα, ενώ ο χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα δοθεί σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα.Στην ζωντανή επίδειξη που ακολούθησε, επιτεύχθηκαν ταχύτητες σταθερού internet που έφτασαν το 1Gbps, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες που φέρνουν οι οπτικές ίνες στην καθημερινότητα των χρηστών δημοτών και επιχειρήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναβάθμιση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου που ξεκίνησε σε πανελλαδική πρωτιά από το Παλαιό Φάληρο ως το τέλος του 2019 θα περιλαμβάνει 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα ενώ σταδιακά η συγκεκριμένη κάλυψη αναμένεται να φθάσει το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2022.

Με την συγκεκριμένη ενεργοποίηση, οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις του Παλαιού Φαλήρου απολαμβάνουν ταχύτητες Internet έως 200Mbps (και με δυνατότητα αναβάθμισης έως 1Gbps) , καθώς ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, ολοκλήρωσε την επέκταση του COSMOTEFiber στην περιοχή, δημιουργώντας ένα νέο δίκτυο οπτικών ινών μήκους 9χλμ.

H συγκεκριμένη δράση αναβάθμισης του δικτύου πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή και την καθοδήγηση της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, σε χρόνο ρεκόρ (2.5 μήνες) και περιελάμβανε μεταξύ άλλων υπόδειξη στα συνεργεία των διελεύσεων και ορισμό των σημείων που τοποθετήθηκαν οι καμπίνες και τα φρεάτια.


Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote Μιχάλης Τσαμάζ 

Την άμεση ανταπόκριση και την καλή συνεργασία του δημάρχου με την εταιρεία εξήρε ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote Μιχάλης Τσαμάζ . “Οι δήμαρχοι πρέπει να βοηθούν τις ιδιωτικές επενδύσεις που ευνοούν την ανάπτυξη. Ευτυχώς υπάρχουν δήμαρχοι σαν τον Διονύση Χατζηδάκη που το αντιλαμβάνονται πάρα πολύ καλά αυτό. Από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα μας και βοήθησε στην υλοποίηση του έργου”. 

Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης Νίκος Παππάς

“Βρεθήκαμε τόσο γρήγορα να κάνουμε τα εγκαίνια του έργου της σύνδεσης της οπτικής ίνας με το σπίτι, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το πούμε. Πέρασαν μόλις 2,5 μήνες από την πρώτη συνάντησή μας με την εταιρεία στο Μαξίμου, κι αυτό είναι πρωτόγνωρο για τους ρυθμούς που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Η συνεργασία αυτή αποτελεί πρότυπο συντονισμού δυνάμεων. Της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Ιδιωτικού Τομέα και της Κυβέρνησης”, τόνισε ο υπουργός στη σύντομη ομιλία του. 

????????????????Διονύσης Χατζηδάκης 

“Είμαι ευτυχής γιατί η πόλη μας είναι η πρώτη που μπήκε στη νέα εποχή των τηλεπικοινωνιών. Από την εποχή του χαλκού περάσαμε στην εποχή της οπτικής ίνας. Συγκινούμε όμως πολύ περισσότερο γιατί επιτέλους γίνονται ορισμένες επενδύσεις στην Ελλάδα που τόσο τις έχει ανάγκη για να μπορέσει να ξεφύγει από τη μιζέρια που βρίσκεται σήμερα”. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ