Η εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αντωνίου

Όπως ανακοινώνει η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης & Βάρης , επ΄ ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντωνίου, την παραμονή της ονομαστικής του εορτής  16/1 ο Ιεράρχης θα χοροστατήσει σε Εσπερινό που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας και Αγίου Αντωνίου Γλυφάδας (περί τις  17.30 ) ενώ στο ίδιο ναό το πρωί της εορτής του 17/1,  θα τελέσει την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ευχές θα δεχθεί τόσο στον Ιερό Ναό μετά το πέρας της Λειτουργίας όσο και στα Γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης το απόγευμα της ίδιας ημέρας ( από 18.00 έως 20.00).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης μας εορτάζει στην Πόλη μας και σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση η εορτή τού Επισκόπου για κάθε Μητρόπολη είναι η πρώτη και η κυρία εορτή, καθώς ο Επίσκοπος αποτελεί το συλλεκτικό πρόσωπο ενότητας και κοινωνία των πιστών, κληρικών και λαϊκών.

Άρα η εορτή του Επισκόπου δεν είναι ιδιωτική υπόθεση. Και αυτό γιατί  ο Επίσκοπος είναι το κατεξοχήν δημόσιο πρόσωπο της Αγίας Εκκλησίας, υπέρ των πιστών της οποίας αναλίσκεται καθημερινώς ώστε εκείνοι να οδηγούνται με τη δική του προτροπή, προσευχή και θυσία στην κατά Χριστόν ζωή και Πολιτεία της Βασιλείας του Θεού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ