Τα απολογιστικά στοιχεία του ΕΔΣΝΑ, που είναι ο φορέας διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Αττική, και τα οποία δημοσιοποιήθηκαν, αποδεικνύουν ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από την Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα προκειμένου να επιτευχθούν τουλάχιστον οι μέσες ευρωπαϊκές επιδόσεις.

Συγκεκριμένα στον πίνακα που δημοσιεύει το έγκριτο και εξειδικευμένο site ecopress.gr εμφανίζεται η σχετική κατάταξη των ΟΤΑ της Αττικής καθώς και το ποσοστό επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης σε σχέση με τα συνολικά αστικά απόβλητα που διαχειρίστηκε ο κάθε Δήμος το 2018 με διαλογή στην πηγή όσον αφορά χαρτί, πλαστικά, μέταλλα, γυαλί και οργανικά απόβλητα.

Η λίστα είναι αποκαλυπτική και εν πολλοίς καταρρίπτει πολλούς μύθους που είχαν καλλιεργηθεί από τους τοπικούς άρχοντες οι οποίοι μιλούν για σπουδαίες επιδόσεις και υπηρεσίες καθαριότητας που λειτουργούν υποδειγματικά.

Πρωταθλητής πάντως στα Νότια ανακηρύσσεται ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ο οποίος είναι και στην πρώτη τριάδα με ποσοστό επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης 18%.

Δείτε το σχετικό άρθρο και την κατάταξη των Δήμων εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ