Δολοφονική επίθεση δέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ένας ιερέας ελληνικής καταγωγής, την ώρα που έκλεινε την εκκλησία που βρίσκεται στη ΛΙόν της Γαλλίας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον ιερέα στο στήθος και τράπηκε αμέσως σε φυγή.

Ο 52χρονος πατήρ Νικόλαος Κακαβελάκης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ κατόπιν ερευνών έχει ήδη συνελήφθη ένας βασικός ύποπτος.

Αν και αρχικά υπήρχαν σκέψεις για τρομοκρατικό χτύπημα -λόγω και της επίθεσης που έγινε πριν από λίγα 24ωρα σε εκκλησία, στη Νίκαια της Γαλλίας με τρεις νεκρούς- οι αρχές γρήγορα άρχισαν να μιλούν για απόπειρα δολοφονίας.

Μέσα στην ημέρα θα γίνουν περισσότερα στοιχεία γνωστά καθώς η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου – Παναγίτσα στο Παλαιό Φάληρο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, καθώς ο ιερέας είναι γιος οικογένειας της περιοχής.  

Η ανακοίνωση του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου – Παναγίτσα του Παλαιού Φαλήρου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου – Παναγίτσα στο Παλαιό Φάληρο σχετικά με τον πατήρ Νικόλαο Κακαβελάκη:

Πληροφορηθήκαμε από τις ειδήσεις για την σημερινή επίθεση με όπλο εναντίον Ορθοδόξου Ιερέα στη Λυών της Γαλλίας. Πρόκειται για τον π. Νικόλαο Κακαβελάκη, γόνο οικογενείας της ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου – Παναγίτσας Παλαιού Φαλήρου, εξαιρετικό Ιερέα, έγγαμο με δύο μικρά παιδιά, ο οποίος είναι γνώριμος της ενορίας μας. Νοσηλεύεται με βαριά τραύματα σε νοσοκομείο της Λυών.

Ας ενώσουμε τις προσευχές μας σήμερα το βράδυ και αύριο στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, ώστε να καταφέρει να επιβιώσει και να συνεχίσει το πολύ σημαντικό του έργο στην περιοχή αυτή.

Η Παναγία να τον φυλάξει και να τον προστρέξει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ