Άρθρο του Ι. Χατζηθεοδοσίου

Πρόεδρος ΕΕΑ -Επίτιμος Διδάκτορας ΠΑΠΕΙ

Έλλειμμα ενεργειών, καθυστερήσεις και βήματα σημειωτόν από την κυβερνητική πλευρά “υποδέχονται” την ΗΜΕΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ 2023

Άλλος ένας χρόνος, το 2023, που η ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης που έχει καθιερωθεί για να τιμάται ο κλάδος στην Ελλάδα βρίσκει την αγορά μας με υστέρηση, ελλείματα και παθογένειες.

Τα ανασφάλιστα δεν αντιμετωπίστηκαν κάνοντας τις αναρίθμητες παρεμβάσεις, συσκέψεις, διαβήματα και προσπάθειες από όλους τους συντελεστές του κλάδου να μοιάζουν με ατελέσφορες κινήσεις.

Οι περίπου 20 υποχρεωτικές ασφαλίσεις δεν έχουν ενταχθεί ακόμη στην ελληνική πραγματικότητα παρά τα όσα ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η μοναδική παροχή που δόθηκε, η έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ, στις ασφαλισμένες κατοικίες μπορεί να την θεωρούμε ως θετικό βήμα-δείγμα αλλά είναι σαφώς πενιχρή.

Φοροαπαλλαγές όπως υπήρχαν στο παρελθόν δεν έγιναν εκ νέου παρά το ότι θα ήταν εύκολο και δοκιμασμένο.

Η συνεργασία στην Υγεία,  ιδιωτικού και δημόσιου τομέα δεν έχει προχωρήσει παρά το ότι το όφελος είναι αναγνωρίσιμο για τους πολίτες και το κράτος.

Η αξιοποίηση του κλάδου στο μείζον θέμα των συντάξεων και της αρωγής στην Τρίτη Ηλικία φαντάζει ακόμα εξωπραγματικό αφού δεν έγιναν όλα τα σαφώς πιο εύκολα προηγούμενα.

Ας ελπίσουμε ότι το 2024 θα αποτελέσει σταθμό αλλαγών. Όλες αυτές που πρέπει να γίνουν για την κοινωνία και προς όφελος της οικονομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ