Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηλιούπολης έχει συμπληρώσει πλέον τρία χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας.

Η λειτουργία της εν λόγω Δομής υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) μέσω της συγχρηματοδοτούμενης πράξης: «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δ. Ηλιούπολης με MIS 5001378».

Με πρώτιστο μέλημα τη διασφάλιση δωρεάν παροχής φαρμακευτικών ειδών, κατά την διάρκεια των τριών αυτών ετών έχουν εξυπηρετηθεί περί τα 480 ωφελούμενα άτομα. Πρόκειται για Δημότες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες και το Κοινωνικό Φαρμακείο τους παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε δωρεάν φάρμακα, παραφαρμακευτικά προϊόντα και υγειονομικό υλικό. H πλειοψηφία των εξυπηρετούμενων δημοτών λαμβάνουν τα φαρμακευτικά προϊόντα που χρειάζονται σε μηνιαία βάση.

Στην τριετή λειτουργία της Δομής, ο αριθμός των ωφελούμενων αυξάνεται συνεχώς και το Κοινωνικό Φαρμακείο καταφέρνει με επιτυχία να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες. Από την έναρξη της πανδημίας της νόσου COVID-19, το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργούσε καθημερινά, εξυπηρετώντας τους δικαιούχους του, αλλά και κάνοντας εγγραφές νέων δικαιούχων, συμβάλλοντας ενεργά στην προσπάθεια υποστήριξης οικονομικά ευπαθών κατοίκων του Δήμου Ηλιούπολης.

Στο Κοινωνικό Φαρμακείο γίνονται εγγραφές οποιαδήποτε στιγμή, με βάση καθορισμένα κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια και εφόσον προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Όποιος κάτοικος της πόλης ενδιαφέρεται να εγγραφεί ή να κάνει δωρεά, το Κοινωνικό Φαρμακείο βρίσκεται επί των οδών Καραμανλή 12 και Ιάσωνος εντός του Α’ ΚΑΠΗ.

Λόγω της λήψης προληπτικών μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 και για την προστασία της υγείας των δημοτών, πριν την προσέλευση στο Κοινωνικό Φαρμακείο είναι απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία για τον καθορισμό συνάντησης (ραντεβού).

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2109949843, πληροφορίες Αρβανίτη Χριστίνα.

Για να δείτε την αίτηση του Κοινωνικού Φαρμακείου πατήστε εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ