Κοινή εκδήλωση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας φορέων, συλλογικοτήτων και δημοτικών παρατάξεων γειτονικών Δήμων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Απριλίου κατά τη επέκτασης του ΚΥΤ Ηλιούπολης που βρίσκεται στα σύνορα με την Αργυρούπολη και της δημιουργίας διαδημοτικού Κοιμητηρίου Αλίμου και Ηλιούπολης πέριξ του ΚΥΤ. 

Με ανακοίνωσή της η παράταξη “Ανατροπή στη Γλυφάδα” η οποία συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τον επικεφαλής της Τάσο Ταστάνη, αναφέρει τα ακόλουθα: 

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Η Δημοτική παράταξη «Ανατροπή στη Γλυφάδα» συμμετείχε στην εκδήλωση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Κυριακή 18 Απριλίου μεγάλος αριθμός μαζικών φορέων, συλλογικοτήτων και Δημοτικών παρατάξεων γειτονικών Δήμων, για την επέκταση του ΚΥΤ και την δημιουργία Διαδημοτικού κοιμητήριο στο χώρο.

Η συγκέντρωση ήταν μαζική και εκφράστηκε η αντίθεση στα σχέδια λεηλασίας και κακοποίησης του Υμηττού.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της Δημοτικής μας παράταξης Δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας Τάσος Ταστάνης και μέλη της παράταξη μας.

Οι πολίτες απαίτησαν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να μην γίνει καμία προσπάθεια αναβάθμισης του υφιστάμενου Κέντρου Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ) γιατί η λειτουργία του επιβαρύνει την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων που ζουν στις γύρω περιοχές και αντίθετα να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΣΤΕ και να απομακρυνθεί άμεσα ( απόφαση ΣΤΕ 2005). 

Επίσης ζητήθηκε από την κυβέρνηση να μην κατασκευαστεί το Διαδημοτικό κοιμητήριο που προτείνεται στη ΣΜΠΕ του Υμηττού και να προχωρήσει στην δημιουργία του Διαδημοτικού κοιμητηρίου μέσα στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού όπως προβλεπόταν στο νόμο 4062/12.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε μεγάλη πορεία των κατοίκων στις γειτονιές γύρω από το ΚΥΤ. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ