Εκρηκτική ήταν το πρωί της Κυριακής η ατμόσφαιρα έξω από υπό ανέγερση ναό και συγκεκριμένα στον Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη, όταν περίπου 150 πιστοί εισήλθαν στην εκκλησία κι αρνούνταν να βγουν.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, που επιχείρησαν να πείσουν τους πολίτες να εξέλθουν του ναού, ωστόσο οι συγκεντρωμένοι, όχι μόνο αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, αλλά επιτέθηκαν στον επικεφαλής της Αστυνομίας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να συνδράμουν ύστερα από κλήση κι άλλες αστυνομικές δυνάμεις.

Αφορμή στάθηκε το κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης σε συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί της Κυριακής και σε «συμβολική Δράση, σχετικά με την καθαίρεση του αυθαίρετου κτίσματος-ναού. Στις 10:30 θα συναντηθούμε στην είσοδο του Υμηττού επί της οδού Μαραθωνομάχων, στην Ηλιούπολη Αττικής. Θα ανηφορίσουμε μέχρι τον Προφήτη Ηλία και θα προχωρήσουμε σε Δράση διαμαρτυρίας και συμβολική καθαίρεση του παράνομου κτίσματος. Αρχίζουμε εμείς και συνεχίζει η Πολιτεία, όπως έπρεπε να κάνει από την αρχή μόνη της. Φοράμε μάσκες, κρατάμε αποστάσεις και πλακάτ με το σύνθημά μας “Θέλουμε πίσω το δάσος μας και το παλιό παρεκκλήσι”», έλεγε η πρόσκληση.

Από πλευράς ιερωμένων και συγκεκριμένα από τον ιερέα του ναού έγινε κάλεσμα για αντισυγκέντρωση κι έτσι οι πιστοί ταμπουρώθηκαν μέσα στον ναό. Η κατάσταση με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων κι αφού δόθηκαν εκατέρωθεν εξηγήσεις, εκτονώθηκε γύρω στη μία το μεσημέρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ