Ξεκινούν στην Ηλιούπολη οι βραδινές περιπολίες ώστε να μειωθούν οι διαρρήξεις και οι ληστείες που είναι σε έξαρση το τελευταίο διάστημα.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης, ανακοίνωσε πως οι περιπολίες θα γίνονται από ιδιωτική εταιρεία και θα ξεκινήσουν άμεσα.

Στόχος είναι η μείωση των διαρρήξεων, των ληστειών αλλά και των βανδαλισμών σε δημοτικές και δημόσιες εγκαταστάσεις.

Το κόστος για την συνεργασία με την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης που θα αναλάβει τις περιπολίες ανέρχεται στα 56.000 ευρώ, κονδύλι που έχει ήδη ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2021.

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του Γιώργου Χατζηδάκη αναφέρει:

Σύντομα κάθε βράδυ από τις 12:00 έως τις 5:00 το πρωί δύο περιπολικά, με άοπλο πλήρωμα δυο ανδρών, θα καλύπτουν ασταμάτητα όλη την πόλη, χωρίς κατασταλτικό καθήκον αλλά με αποστολή την πρόληψη και την αποφυγή παραβατικών-εγκληματικών συμπεριφορών ή την ειδοποίηση της Αστυνομίας για να επέμβει.
Η Δημοτική Αστυνομία λόγω των καθορισμένων από τον νόμο αρμοδιοτήτων της και του ωραρίου της, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα, αλλά γενικά μπορεί με την παρουσία της να συμβάλλει αποτρεπτικά και ενισχυτικά της αίσθησης ασφάλειας. Έχω ήδη ζητήσει νομοθετική παρέμβαση για να μπορεί να ενισχυθεί αριθμητικά το περιορισμένο προσωπικό της, ώστε να μπορεί να επιτελέσει το καθήκον της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ