Τα εύσημα στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου απέδωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Ν.Δ. για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα, που πραγματοποιήθηκε στο Γκολφ της Γλυφάδας την Πέμπτη 14 Απριλίου. 

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Γλυφάδας είπε ότι χάρη στις ενέργειες της υφυπουργού ένα οικόπεδο που επί 40 και πλέον χρόνια βρισκόταν σε εκκρεμμότητα και παρά το γεγονός ότι ο δήμος ζητούσε την παραχώρησή του προκειμένου να φτιάξει κοινωνικές δομές, πάντα κάπου “κόλλαγε” όπως χαρακτηριστικά είπε ο δήμαρχος. 

“Ο δήμος” είπε, “είχε απευθυνθεί σε όλες τις κεντρικές διοικήσεις χωρίς αποτέλεσμα. Το πρόβλημα λύθηκε από την Δόμνα Μιχαηλίδου και γι’ αυτό το λόγο την ευχαριστούμε θερμά. Η υφυπουργός στήριξε έμπρακτα την προσπάθεια αυτή, χάρη σε εκείνη ολοκληρώθηκε τόσο άμεσα η διαδικασία και απέδειξε και πάλι ότι έχει γνήσιο ενδιαφέρον για τα μικρά παιδιά και τις ανάγκες τους

Παιδικός Σταθμός και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ

Στη συγκεκριμένη έκταση ο Δήμος Γλυφάδας θα οικοδομήσει ακόμη έναν σύγχρονο παιδικό σταθμό και ένα ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ. 

Ο παιδικός σταθμός θα προστεθεί στη σειρά των πρότυπων υποδομών για παιδιά προσχολικής ηλικίας που έχουν κατασκευαστεί στη Γλυφάδα.

Το ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ προορίζεται να γίνει ένας χώρος φαντασίας, ανάπτυξης και δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθώς θα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό μέσα σε ένα άνετο, καθαρό και ασφαλές περιβάλλον, ώστε τα παιδιά να μπορούν να εξελιχθούν ως προσωπικότητες και να αναπτύξουν τις κοινωνικές δεξιότητές τους.

Στόχος, μέσα από τις κατάλληλες υποδομές είναι να βελτιωθεί σταδιακά η ποιότητα ζωής των παιδιών με ειδικές ανάγκες και να οδηγηθούν στην πληρέστερη κοινωνική τους ένταξη, κάτι που θα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για τα ίδια όσο και για τις οικογένειές τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ