Εξαιρετικού ενδιαφέροντος είναι το θέμα με το οποίο συνεχίζεται, την προσεχή Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, το πρόγραμμα του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας. Πρόκειται για επιμορφωτική εσπερίδα της Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας με το ακόλουθο αντικείμενο: «Πολιτισμός, Λαογραφία και Οικονομική Ανάπτυξη: η περίπτωση της Μεσογειακής Διατροφής και της Ελιάς».

Η εσπερίδα Θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στο Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατολικής Ρωμυλίας 123, Άνω Γλυφάδα).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

  • Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019, ώρα 19.00: Επιμορφωτική Εσπερίδα Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε) με θέμα «Πολιτισμός, Λαογραφία και Οικονομική Ανάπτυξη: η περίπτωση της Μεσογειακής Διατροφής και της Ελιάς», με τους παρακάτω ομιλητές:
  1. Δρ. Αικατερίνη Καμηλάκη – Πολυμέρου, τ. Διευθύντρια Λοαγραφικού Κέντρου Ακαδημίας Αθηνών, Πρόεδρος 4Ε, με θέμα «Η Διατροφή ως Στοιχείο Πολιτισμού και Λαογραφίας».
  2. Έφη Χριστοπούλου, Χημικός, Γευσιγνώστρια, Εμπειρογνώμων ΕΕ και IOC, με θέμα «Οι Ποιοτικές Κατηγορίες του Ελαιολάδου, κανόνες σωστής χρήσης και συντήρησης».
  3. Δημοσθένης Παναγιωτάκος, Αντιπρύτανης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και Αλεξάνδρα Φωσκόλου, Επιστημονική Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Υποψήφια Διδάκτωρ, με θέμα «Τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής από την παιδική ηλικία έως τα βαθειά γηρατειά».
  4. Γεώργιος Μπόσκου, Καθηγητής Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με θέμα «Φάε 5 ελιές την ημέρα!».
  5. Νικόλαος  Ανδρικόπουλος,  Ομότιμος    Καθηγητής   Βιοχημείας   και    Χημείας    Τροφίμων Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με θέμα «Πυρηνέλαιο, ο άγνωστος συγγενής του ελαιολάδου». Συντονίζει ο Βασίλειος Ζαμπούνης, Γεωργοοικονομολόγος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ