Επίσκεψη μαθητών από την Πορτογαλία στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης επισκέφθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου Emidio Navarro, από την πόλη Αλμάδα, που βρίσκεται στην περιφέρεια της Λισσαβόνας.


Οι ιστορικοί του Μουσείου, Περικλής Καπετανόπουλος και Αλέξανδρος Σταυριανέας, ξενάγησαν τους επισκέπτες από την Πορτογαλία στις σπάνιες συλλογές τεκμηρίων και αντικειμένων, ενώ απάντησαν σε ερωτήσεις για τις αιτίες που προκάλεσαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και την αντίσταση του Ελληνικού Λαού κατά την διάρκεια της τριπλής κατοχής 1941-1944.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι δημοσιογράφοι τοπικής εφημερίδας και τηλεοπτικού σταθμού της Λισσαβόνας, οι οποίοι συνόδευαν την αποστολή, για τις θυσίες της Ελλάδας σε ανθρώπινες ζωές κατά τον Β.Π.Π και τους θανάτους από πείνα στην Αθήνα τον χειμώνα του 1941-1942.

Η επίσκεψη των Πορτογάλων μαθητών και εκπαιδευτικών γίνεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ Δράσης ΚΑ 201-2017-20, με τίτλο: «MOV.I.E.-MOVIES AND IMAGE EDUCATION».

Ο σκοπός της επίσκεψης είναι η παρουσίαση, ανταλλαγή πολιτιστικών απόψεων και καλών πρακτικών.

Συντονιστές του προγράμματος είναι η Άννα Δρακωτού, και ο Rui Baltazar.

Το 2020 το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης έχει προγραμματίσει σειρά δράσεων, σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα, επιστημονικούς φορείς, συλλόγους και τηνεκπαιδευτική κοινότητα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 75 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και 10 χρόνων από την λειτουργίας του Μουσείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ