Μετά από καταγγελία πολιτών της περιοχής Χαροκόπου πραγματοποιήθηκε συζήτηση στο Δ.Σ. σχετικά με την καταστροφή του πρασίνου που βρίσκεται στην γωνία των οδών Θησέως και Ευαγγελιστρίας με την εγκατάσταση βιομηχανικής κατασκευής της εταιρείας Ανταποδοτική Ανακύκλωση ΑΕ.

Για το ζήτημα αυτό, σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε με κατηγορηματικό τρόπο. Στην τοποθέτηση του , ο Κώστας Ασκούνης  επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ επισήμανε τα εξής:

1.Η Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας φέρει ακέραια την ευθύνη για την μετατροπή ενός κοινόχρηστου χώρου-σε Βιομηχανικό Χώρο τοποθετώντας σταθερές κατασκευές 2 κτηρίων 60 τ.μ  και ενός 3ου μικρότερου, στερώντας έτσι πολύτιμο ελεύθερο χώρο από τους πολίτες. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά, που βιώνουμε την παράνομη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από ιδιώτες με την ανοχή αν όχι με την παρότρυνση της Διοίκησης του Δήμου.

2.Η Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας και ο κ. Δήμαρχος επέλεξαν να προωθήσουν τα συμφέροντα μιας Ιδιωτικής Εταιρίας Ανακύκλωσης υπονομεύοντας την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (η εταιρία με τους μπλε κάδους)στην οποία οι Δήμοι,  μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, συμμετέχουν με 35% και ο Δήμος Καλλιθέας έχει εξοικονομήσει  πάνω από 4.000.000€ από την λειτουργία της  (Δίνοντας δωρεάν 2.000 μπλε κάδους και 5 απορριμματοφόρα και έχει συλλέξει 50.000 τόνους απορριμμάτων κ.α.).  Να σημειώσουμε ότι ο κ.Κάρναβος είναι 2ος  Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Αντιδήμαρχος της Καλλιθέας είναι ένας εκ των τριών μελών  στο Δ.Σ. της εταιρίας αυτής.

3.Στο σημείο αυτό καθημερινά συγκεντρώνονται, με πάσης φύσεως οχήματα, ρακοσυλλέκτες από όλη την Αθήνα με τεράστιους όγκους πλαστικού δημιουργώντας προβλήματα στην διέλευση των κατοίκων και των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων ενώ υποβαθμίζεται η παρακείμενη παιδική χαρά.

4.Δεδομένο ότι η Διοίκηση θα τοποθετήσει δέκα ακόμη τέτοιες εγκαταστάσεις σε κοινοχρήστους χώρους πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό της πόλης δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε διαθέσιμο μέσο τους πολίτες και τα συμφέροντα τους.5. Δηλώνουμε ότι η Ανακύκλωση αποτελεί για εμάς προτεραιότητα που στόχο έχει την μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και όχι τα κέρδη των ιδιωτικών εταιριών. Το σίγουρο είναι ότι κερδίζουν τα συμφέροντα και χάνει ο Δήμος, χάνουν οι κάτοικοι, χάνει το περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ