Οι τιμές στα ενοίκια έχουν αυξηθεί σε σχέση με τις αντίστοιχες αυξήσεις των μισθολογικών απολαβών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με νέα έρευνα που έκανε η βρετανική εταιρεία Online Mortgage Advisor, ένας μέσος εργαζόμενος στην Αθήνα και παρουσιάζει η Καθημερινή, ένας μέσος εργαζόμενος στην Αθήνα χρειάζεται σήμερα να δαπανήσει το 55,9% του εισοδήματός του για να πληρώσει ένα ενοίκιο ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2018 ήταν 42,4%.

Στην Αθήνα τα ενοίκια έχουν αυξηθεί περισσότερο. Σύμφωνα με την έρευνα, η δεύτερη χειρότερη επίδοση εμφανίζεται στην Πάτρα, όπου σήμερα απαιτείται το 46,36% του μισθού, όταν το 2018 απαιτούνταν το 38,56% του μηνιαίου εισοδήματος.

Στη Θεσσαλονίκη χρειάζεται κανείς να δαπανήσει το 53,55% του μισθού του.

Με βάση το τρίτο τρίμηνο του 2023 από το δίκτυο ηλεκτρονικών αγγελιών Spitogatos, προκύπτει ότι στην Αττική η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης διαμορφώνεται σε 9,25 ευρώ/τ.μ., αυξημένη κατά 8,2% σε ετήσια βάση. Στο κέντρο της Αθήνας παρατηρείται αύξηση κατά 10,9% στα 10 ευρώ/τ.μ., ενώ στα νότια προάστια η μέση τιμή αγγίζει τα 12 ευρώ/τ.μ., υψηλότερη δηλαδή κατά 9,1% σε σύγκρισή με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Στα βόρεια προάστια η αύξηση είναι της τάξης του 7,7% στα 10,8 ευρώ/τ.μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ