Οι καινοτόμες μέθοδοι διαλογής στην πηγή που εφαρμόζονται στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα παρουσιαστούν σε ειδική δράση που έχει προγραμματιστεί το Σάββατο 20 Απριλίου, από τις 10:00 έως τις 13:00, στην πλατεία 24ης Ιουλίου στη Βουλιαγμένη (παραπλεύρως του δημοτικού καταστήματος Βουλιαγμένης).

Στη δράση που εντάσσεται στην ενημερωτική εκστρατεία για θέματα διαχείρισης απορριμμάτων με τίτλο «Καθαρά Μαζί», θα παρευρίσκονται ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες του Δήμου που θα ενημερώνουν το κοινό για τα προγράμματα συλλογής οργανικών αποβλήτων (καφέ κάδοι), την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού υψηλής ποιότητας που είναι σε εξέλιξη και το πρωτοποριακό πρόγραμμα Διαλογής στην Πηγή έξι ρευμάτων με ανταπόδοση που ξεκινάει πιλοτικά στα Πηγαδάκια Βούλας. 

Για την καλύτερη παρουσίαση της διαλογής στην πηγή, ο Δήμος εξασφάλισε την παρουσία αυτοκινούμενου κινητού πράσινου σημείου το οποίο διαθέτει χωριστά μέσα συλλογής για χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, γυαλί, σύνθετη συσκευασία, τηγανέλαια και μικρές ηλεκτρικές συσκευές, καθώς και εξοπλισμό συμπίεσης και ήδη από το ερχόμενο Σάββατο οι συμπολίτες μας θα μπορέσουν να ανακυκλώνουν ξεχωριστά το ανάλογο υλικό που θα φέρουν μαζί τους στη δράση.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της δράσης, οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Βουλιαγμένης που δεν έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα καφέ κάδων θα μπορέσουν να ενημερωθούν αναλυτικά και να δηλώσουν συμμετοχή.

Για τις μεθόδους που εφαρμόζει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στη διαχείριση απορριμμάτων, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι νέες, καινοτόμες ιδέες στον τομέα της καθαριότητας, ξεκινούν πρώτα από εμάς! Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση στην υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της ανακύκλωσης, για όλους τους Δήμους της χώρας μας αλλά και για το γεγονός πως ήδη ο Δήμος μας έχει φτάσει να εκτρέπει από την ταφή το 23% των συνολικών οικιακών απορριμμάτων που παράγονται στην πόλη όταν ο εθνικός μέσος όρος κυμαίνεται περίπου στο 9%».

Οι συγκεκριμένη δράση θα επαναληφθεί στη Δ.Ε. Βάρης και στη Δ.Ε. Βούλας σε χρόνο και τοποθεσία που θα ανακοινωθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ