Στο 50% έχει φτάσει η εκσκαφή του έργου για την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, από τον Άλιμο στο Ελληνικό.

Τα στοιχεία προόδου σε mall και στο Ελληνικό (υπογειοποίηση Ποσειδώνος και άλλα projects) παρουσιάστηκαν από τη Lamda Development σε τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2023 σε οικονομικούς αναλυτές.

Σε αυτό έγινε η πρόβλεψη πως συνολικά το project του Ελληνικού θα γίνει κερδοφόρο μέχρι το τέλος του έτους. Στα έργα, μέχρι το τέλος Μαρτίου είχαν δαπανηθεί 142 εκατ. ευρώ. Mόνο για τα έργα υποδομής έχουν δαπανηθεί 50 εκατ. ευρώ.

Τα έργα του Ελληνικού

Στην πρόοοδο των έργων στο Ελληνικό , στο 50% έχει φτάσει η εκσκαφή του έργου για την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Lamda Developmnet για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνο του έτους, περίπου στο 25% έχει φτάσει η σκυροδέτηση της αστικής σήραγγας. Παράλληλα έχουν ξκινήσει οι προκαταρκτικές εργασίες για το flyover της Λ.Ποσειδώνος που θα ενώνει το παραλιακό μέτωπο με το υπόλοιπο μέρος της επένδυσης του Ελληνικού.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία για τον Riviera Tower έχει σκυροδετηθεί το 100% των θεμελίων που φτάνει μέχρι και 50 μέτρα κάτω από την επιφάνεια. Επίσης στο 60% έχει φτάσει η διάτρηση και τσιμέντωμα των πυλώνων. Συνολικά υπάρχουν 205 πυλώνες. Στο 90% έχει φτάσει η κατασκευή της διαφραγματικής περιμέτρου. Να θυμίσουμε πως τα έργα έχει αναλάβει το σχήμα Bouygues Batiment International – Intrakat.

Παράλληλα για το κτίριο των ΑμεΑ που θα παραδοθεί στον Δήμο Ελληνικού υπολογίζεται πως η ολοκλήρωση του έργου θα επιτευχθεί εντός καλοκαιριου και η παράδοση θα γίνει το Φθινόπωρο.

Αναφορικά με το Vouliagmenis Mall έχει επιλεγεί το σχήμα Rizzani de Eccher-AVAX για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες Early Contractor Involvement (ECI) σε σχέση με το όλο εγχείρημα. Το Vouliagmenis Mall θα είναι το πρώτο mall στην Ελλάδα που θα αποκτήσει το LEED Gold και ήδη έλαβε την προ-πιστοποίηση. Η οικοδομική άδεια αναμένεται να εκδοθεί τον Ιούλιο.

Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και το Riviera Galleria που αναμένεται να προ-πιστοποιηθεί επίσης με το LEED Gold. Θα είναι με τη σειρά του το πρώτο retail complex της χώρας που θα λάβει αυτού του είδους την πιστοποίηση. Η οικοδομική άδεια αναμένεται να εκδοθεί τον Ιούλιο.

Ήδη την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου εκδόθηκαν όλες οι οικοδομικές άδειες για τα Cove Residences (Condos). Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που είναι μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου, η οικοδομική άδεια εκδόθηκε ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τα έσοδα

Στα έσοδα από τα ακίνητα του Ελληνικού, υπολογίζεται πως μέχρι το τέλος του έτους οι εισπράξεις θα αγγίξουν τα 750 εκατ. ευρώ καθώς μέχρι τέλος Μαρτίου το εισπραχθέν ποσό είναι σα 242 εκατ. ευρώ κυρίως στο παραλιακό μέτωπο.

Πιο αναλυτικά, από το Riviera Tower και τα άλλα ακίνητα στην παράκτια ζώνη, αναμένονται έσοδα 600 εκατ. ευρώ και άλλα 150 εκατ. από συμφωνίες για άλλες αναπτύξεις. Η μεικτή αξία των συμβολαίων εκτιμάται πως θα φτάσει μόνο στο παράκτιο μέτωπο τα 1,2 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα στο Riviera Tower έγινε γνωστό πως έχουν ολοκληρωθεί οι πωλήσεις όλων των διαμερισμάτων.

Για το Vouliagmenis Mall και το Riviera Galleria στον Άγιο Κοσμά, έχουν υπογραφεί αρχικές συμφωνίες για το 53% και το 30% αντίστοιχα. Ο στόχος είναι ο αριθμός αυτός να ανέλθει σε στο 70% και 50% μέσα στο 2023. Οι τελικές εμπορικές συμφωνίες με μισθωτές εκτιμάται πως μέχρι το τέλος του 2023 θα έχουν αρχίσει να υπογράφονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ