Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, προσφεύγει η αντιπολίτευση του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ,  επειδή έως τώρα δεν έχει λάβει εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή για τη σύμβαση των 8,297 εκ. ευρώ που αφορά την “Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων – Εφαρμογές Smart Cities”.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Αντιπολίτευσης , ζητούν να μάθουν πως επιμερίζεται το συνολικό ποσό των 8,297 εκ. ευρώ που θα πληρώσει ο Δήμος στον ανάδοχο

Δείτε τι αναφέρεται συγκεκριμένα:

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Οι δημοτικοί σύμβουλοί μας κατέθεσαν αναφορά στην ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ και στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ όπου έχει συγχωνευθεί το ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, για να ελέγξουν τη δημοτική αρχή, για το γεγονός ότι αποφεύγει να απαντήσει, ως οφείλει εκ του νόμου, σε έγγραφα ερωτήματά μας που αφορούν τη σύμβαση του Δήμου “Για την Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων – Εφαρμογές Smart Cities”.

Υπενθυμίζουμε ότι κατόπιν σχετικής υπόδειξης αντιδημάρχου του Δήμου μας, στις 4/8/20 καταθέσαμε εγγράφως και ζητούσαμε απάντηση στα παρακάτω ερωτήματα:

“Πως επιμερίζεται το συνολικό ποσό των 8,297 εκ. ευρώ που θα πληρώσει ο Δήμος στον ανάδοχο, αναλυτικά ανά κατηγορία: α) προμήθεια και αντικατάσταση φωτιστικών, β) λειτουργία – συντήρηση φωτισμού για τα 12 χρόνια της σύμβασης, γ) προμήθεια και εγκατάσταση της πλατφόρμας smart cities (αναλυτικά κάθε εφαρμογής της), δ) λειτουργία – συντήρηση της πλατφόρμας smart cities (αναλυτικά κάθε εφαρμογής της) για τα 12 χρόνια της σύμβασης. Πως υπολογίζεται και πιο θα είναι το ύψος του εγγυημένου οικονομικού οφέλους του Δήμου από τον 1ο έως τον 12ο χρόνο της σύμβασης.”

Στις 21/12/20 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ενώ δεν είχαμε ως τότε λάβει έγγραφη απάντηση στα ερωτήματά μας, θέσαμε το θέμα στην προ Ημερήσιας Διάταξης συζήτηση. Τότε ο κ. Κωνσταντάτος είπε ότι δεν ήταν γνώστης του σχετικού εγγράφου μας και ότι θα μας απαντήσει άμεσα. Παρ’ όλα αυτά έως και σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ